Salı , Temmuz 23 2019
Her türlü eğlence,oyun,yarışma ve ıvırzıvır paylaşımlarınız...

  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Re: elma dilim mi?klasik mi?patates nasıl olsun?

 #4224824  gönderen Busra96
 07.02.2019 - 20:58:49
kutsaclirapunzel yazdı:
07.02.2019 - 20:57:18
Busra96 yazdı:
07.02.2019 - 20:52:27
Size efso bir tarif vereyim.

Klasik doğruyoruz, azıcık yağ, kekik, nane ve pul biber ile iyice karıştırıp fırınlıyoruz. Sonra üzerine kaşar peyniri rendeliyoruz bolca, bi 5 dakika daha fırınlıyoruz. Muhteşem oluyor test edildi ve onaylandı 👌🏻
Aynısını mantarla da yapınca çılgın oluyor
🤤

Re: elma dilim mi?klasik mi?patates nasıl olsun?

 #4224998  gönderen zimorki
 07.02.2019 - 23:10:28
Fırınlanmış patates. Restoran tarzı gerçek tarif.

Boş haftasonu olan asistanlar yapabilir, istifalılar, tsm ve aile hekimliği yapanlar yapabilir. İntörnler, acilciler, çömez asistanlar bu mesajın devamını okumayabilir sizin o kadar vaktiniz yok.
Hazırlanma süresi: bıçak kullanma hızınıza bağlı olarak 35-50 dakikada sofranızda!
Gerekli malzemeler: patates, tencere, ocak, fırın, sıvı yağ, tuz, su, havlu.. isteğe bağlı olarak da baharat ve mümkünse yağlı kağıt.

1. Patateslerin kabukları soyulur. Parmak parmak doğranır.
2. Musluk suyunda hızlıca yıkanıp nişastasını atması sağlanır.
3. Patatesler tencereye konur ve üstünü biraz geçene kadar su doldurulur.
4. Yüksek ateşte kaynamaya bırakılır. Kaynamaya başlayınca orta ateşe alınır. 3-4 dakika daha pişirilip sonra ocaktan alınır patatesler süzülür. Kaynamadan sonra 3-4 dakikayı geçmeyiniz.
5. Patatesleri mutfak havlusu üzerine serip buharlarının geçmesi beklenir. Patatesleri yayabildiğiniz kadar yayın. Elle dokunulacak sıcaklığa gelince havluyla üzerlerinde kalan nem alınır kurulanır.
6. Fırını çalıştırınız. 230 240 dereceye getiriniz. Fan turbo vb atraksiyonlara girmeyiniz.
7. Fırın tepsisine varsa yağlı kağıt seriniz. yoksa da canınız sağ olsun. Bi dahaki sefere alırsınız. Yağlı kağıt üzerine patatesleri dökün.
8. Patateslerin üzerine 2 patatese 1 çorba kaşığı olacak kadar sıvı yağ gezdirin. Yağlı kağıdı olmayan fakirler o yağdan biraz da fırın tepsisine sürsün. Patatesleri birbirine temas etmeyecek şekilde dizin.
9. Tuz baharat vb şeyler serpmediğinizden ve fırının ısındığından eminseniz patatesleri fırına yollayınız.
10. Yaklaşık 10 dakika sonra fırın tepsisini çıkarınız ve patatesleri bi karıştırınız. Tuz dışında patatese yakıştırdığınız kekik karabiber kırmızı biber biberiye köri vb baharatları serpip tekrar fırına koyunuz.
11. 10 dakika sonra patatesler kızarmış olacaktır. Fırından çıkarır çıkarmaz hemen tuzlayınız. Bu işlem sırasında bir yetişkinin günlük tuz tüketiminin 4,5 gramı aşmaması gerektiğini aklınızda bulundurunuz.

Spot noktalar:
Ocakta fazla tutarsan hata edersin haşlanmış patates olur.
Baharatı erken atarsan hata edersin baharat yanmış olur acısı çıkar.
Havluda buharını alma ve fırına dizme aşamasında patatesler birbirinin üstüne çok binerse hata edersin pörsürler.
Tuzu fırına girmeden atarsan istediğin çıtırlığı elde edemezsin neden çünkü osmoz neydi osmos sevgiydi.

Afiyet olsun.
# gönderen Drtus Reklam
13.10.2009
# gönderen Drtus Reklam
13.10.2009
Kullanıcı avatarı

Re: elma dilim mi?klasik mi?patates nasıl olsun?

 #4268146  gönderen Jeanne
 06.05.2019 - 23:39:20
Ben burjuva olduğum için tatlı patates yiyorum. Ama yalancı tatlı patates değil. Şu orta amerika kökenli, içi turuncu olan tatlı patates. Tadı bizdeki patatesten daha güzel ve glisemik indeksi düşük.
Kullanıcı avatarı

Re: elma dilim mi?klasik mi?patates nasıl olsun?

 #4268155  gönderen Jeanne
 06.05.2019 - 23:46:39
nomadeslang yazdı:
06.05.2019 - 23:41:23
Fırında kabuğuyla pişmiş ve üzerine kekik serpilmiş elma dilim. Eminim Jeanne de sevecektir. Di mi?
Kendim eve normal patates çok nadir alırım. Dışardaki yemeğin içinde varsa yerim. Ama bir tatlı patates değil. Evde tatlı patates sık kullanıyorum karbonhidrat olarak.
Jeanne yazdı:
06.05.2019 - 23:46:39
nomadeslang yazdı:
06.05.2019 - 23:41:23
Fırında kabuğuyla pişmiş ve üzerine kekik serpilmiş elma dilim. Eminim Jeanne de sevecektir. Di mi?
Kendim eve normal patates çok nadir alırım. Dışardaki yemeğin içinde varsa yerim. Ama bir tatlı patates değil. Evde tatlı patates sık kullanıyorum karbonhidrat olarak.
ben de evde yaptığımdan değil ama şimdiye kadar yediklerimden en güzeli bu haliydi. yine de üzdü :(
# gönderen Drtus Reklam
13.10.2009
Kullanıcı avatarı

Re: elma dilim mi?klasik mi?patates nasıl olsun?

 #4268163  gönderen Jeanne
 06.05.2019 - 23:52:35
nomadeslang yazdı:
06.05.2019 - 23:50:18
Jeanne yazdı:
06.05.2019 - 23:46:39
nomadeslang yazdı:
06.05.2019 - 23:41:23
Fırında kabuğuyla pişmiş ve üzerine kekik serpilmiş elma dilim. Eminim Jeanne de sevecektir. Di mi?
Kendim eve normal patates çok nadir alırım. Dışardaki yemeğin içinde varsa yerim. Ama bir tatlı patates değil. Evde tatlı patates sık kullanıyorum karbonhidrat olarak.
ben de evde yaptığımdan değil ama şimdiye kadar yediklerimden en güzeli bu haliydi. yine de üzdü :(
: ))) üzülme güzel o da
Jeanne yazdı:
06.05.2019 - 23:52:35
nomadeslang yazdı:
06.05.2019 - 23:50:18
Jeanne yazdı:
06.05.2019 - 23:46:39


Kendim eve normal patates çok nadir alırım. Dışardaki yemeğin içinde varsa yerim. Ama bir tatlı patates değil. Evde tatlı patates sık kullanıyorum karbonhidrat olarak.
ben de evde yaptığımdan değil ama şimdiye kadar yediklerimden en güzeli bu haliydi. yine de üzdü :(
: ))) üzülme güzel o da
tamam sevineyim madem
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7