Tüm Türkiye, henüz bir vaka bile görülmemişken, Corona virüs ile imtihan ediliyor. Bu sırada bakınız bir meslektaşımızın başına ne geldi;
Afyonda çalışan bir iç hastalıkkları uzmanı arkadaşıma saat 15:00 sıraların; "açken ellerde titreme ve halsizlik yakınmaları" ile bir hasta gelmiş. Arkadaşım ise hastaya aç olup olmadığını sormuş, hasta da tok olduğunu söyleyince, ertesi gün aç olarak gelmesinin daha doğru olacağını açıklamış. Hasta poliklinikten çıkmış ve kaza geçirmiş (Kaza nedeni ile acile girişi yok)
Ardından ise hasta yakını aşağıdaki şikayeti hastanenin mail kutusuna göndermiş. Hastane yönetimi ise arkadaşıma; "Önleminizi alın" diye cevap vermiş.

Şimdi arkadaşım nasıl tedbir alacak size danışıyorum? "Silah mı taşısın yanında? BodyGuard mı tutsun? Evine mi saklansın? Ne yapsın....
Hemen "savcılığıa başvursun" dediğinizi duyar gibiyim. Buna benzer bir olayda başka bir meslektaşıma savcılığın verdiği cevap; "Söylenen söz hasta ve hasta yakını psikolojisi içinde olduğu için tehtid sayılamaz ve değerlendirmeye alınmaz”
Şimdi size soruyorum, açık açık tehtid edilen, çalışma motivasyonunu kaybetmiş, bu sosyopatlarla göğüs göğüse çarpışmaktan bıkmış, çaresizlik psikolojisi içine girmiş bu arkadaşım ne yapsın?
Arkadaşım şuanda beyaz kod verdi, hastane polisine ifade veriyor. Polikiniğinin kapsında bekleyen hastalar ise .....

"Bana iyilik yapma, adil davran" Dr. MHÇ