tintin yazdı:Halep dustu cunku bu insanlarin rusyanin,iranin bombardimanina karsi koyabilecekleri silahlari yoktu bu kadar net.yardim konvoyu cok insani ve hala duyarliligini yitirmemis normal vatandasin yapabilecegi belki de max eylem.zamaninda yapilabilseydi devlet bazinda bu insanlarin yaninda olunmasi gerekiyordu ama onda bile yok iside yardim yapiliyor dendi,yapilan minimum yardim da öso nun beceriksizligi yuzunden heba oldu gitti,muhalifler bir turlu birlik olamadi 1453 parcaya ayrilmakta israr etti olan yine masum halka oldu.orda bir kardes kardesi olduruyor durumu oldugunu zannedenden mi tutalim yoksa islami cephenin isid oldugunu zannedenden mi ya da onu bile gectim orda bir cihadci grup var onune gelenin kafasini kesiyor esedde bunlarla savasiyor zannedenindenmi.neresinden tutsak elimizde kalir.ama malesef olan sudur ki zalim bir diktatore baskaldiran halk olaya irani,rusyasi,el kaidesi bilmem nesi de dahil olarak kitlesel bir sekilde öldurulmus,goc etmeye zorlanmis ve butun dunya da bunu sadece salyalari akarak izlemistir.bu saatten sonra da kimse koskoca sehrine bir tane hastane bile birakmamacasina bomba yagdirabilen bir firavuna emparyalizmle savasiyor demesin.
ya bir de bilmiş bilmiş konuşmaz mısınız? bırakın bu numaraları biz suriyeli muhalif denen çeteleri eleştirirken esad ideal lider mi diyoruz sanki? ama sizin yere göğe sığdıramadığınız muhalif çetelerin ele geçirdikleri yerde yaptıklarına bakalım.
ele geçirdikleri yerlerde kendilerini desteklemeyen sivilleri katletmek, 12 yaşındaki çocuğun bile kafasını kesmek, çatılardan insan atmak, kurdukları şeriat mahkemelerinde insanlık dışı yaptırımlarda bulunmak diye uzar gider. ve ben sana bunların hepsinin görüntülerini bulabilirim.
şimdi orada acı çeken.hava saldırılarında, çatışmalarda arada kalan, hayatını kaybeden sivillere elbette üzülürüm,ama bu ortaçağ artığı şeriatçı çeteler imha oluyor diye üzülmemizi beklemesin kimse.