öncelikle evrim derken tam olarak neyi kastediyorsunuz açıklarsanız birbirimizi daha iyi anlayabiliriz sanırım. çünkü ortada bariz bir yanlışlık var. tüm biyoloji kitaplarında var olan evrim diye nette araştırma yapacak birinin ilk karşısına çıkacak olan şeye "bu illüstirasyon zamanında birisi tarafından çizilmiş yanlış bir anlam içeren bir şey. kendisinden başka kimseyi ilgilendirmez ve doğru olmadığı zaten evrim savunucuları tarafından dile getirilen birşeydir" diyorsunuz. buyrun bbc'nin evrim için neler yazdığına kimseyi ilgilendirmez dediğiniz illustrasyonu tekrar tekrar nasıl kullandığına bir bakın isterseniz.drsacafankilus yazdı: ↑12.01.2021 - 18:29:55' önce kambur koazimodo gibi bir yaratık var sonra biraz dikeliyor sonra biraz daha dikeliyor sonra normal insan oluyor . ee ilk insan nerden türedi arkadaş ? 'hacı_yusuf yazdı: ↑12.01.2021 - 07:41:26yaw bu evrimciler yaratılışı kabul ediyormu etmiyormu ? biri söylesin de anlayalım.
aminoasitler felan bişeyler olmuş diyor . aminoasit nerden çıktı ? insanın evrimleşmesini gösteren figür var. önce kambur koazimodo gibi bir yaratık var sonra biraz dikeliyor sonra biraz daha dikeliyor sonra normal insan oluyor . ee ilk insan nerden türedi arkadaş ?
hem bunların olması için zaman olması lazım . zamanın da biri tarafından yaratılmış olması gerekiyor. zaman neyden evrimleşti anlatın da anlayalım başımıza bilimci kesilenler.
uydur uydur söyle tek yaptıkları bufarabi söylemiş de felan da filan da .
he he ondan önce de aristo söyledi belki thales le pisagor da üzerinde çalışmışlardır. ilk insanın kafasının açılarına felan bakmışlardır.
ben evrime insansam çok daha ikna edici şeyler bulabilirdim . ama bilenle bilmeyen bir olmaz. kimse beni evrime inandıramaz![]()
bu illüstirasyon zamanında birisi tarafından çizilmiş yanlış bir anlam içeren bir şey. kendisinden başka kimseyi ilgilendirmez ve doğru olmadığı zaten evrim savunucuları tarafından dile getirilen birşeydir. en başta evrimin bir amacı söz konusu değildir. yani hiç bir yaşam formu için evrilsin evrilsinde insan olsun diye bir durum söz konusu değil. insanlar(homo sapiens) bu durağan olamayan sürecin sadece bir noktası.
'ben evrime insansam çok daha ikna edici şeyler bulabilirdim . ama bilenle bilmeyen bir olmaz. kimse beni evrime inandıramaz'
kimsenin kimseyi böyle bir bilimsel fenomene 'inandırma' gücü olamaz. buna inanılmaz bu kabul edilir. ve ona göre yaşantımızı düzenleriz. ki zaten de şu an içinde olduğumuz durum bundan ibaret. evrime inanmıyorum demek(artık nası bişeyse bir doğa fenomenine inanmamak) çatıdan aşşağı düşerken ben yer çekimine inanmıyorum demekten farksız. istediğiniz kadar inanmayın fakat yerçekimi kuvveti muhtemelen size uygulayacağı çekim ivmesine inancınızı katsayı alarak muamele etmeyecektir.
son olarak bu paragraflarda daha önce dile getirilmemiş tek bir cümle yok. eğer gerçekten bu sorulara yanıt arıyorsanız başlığın önceki sayfalarına dikkatle bakmanızı öneririm. yine de analayamadığınız şeyler olursa her zaman yanıt vermeye çalışabilirim. yok niyetiniz demagoji ise birazcık orjinal olmanızı salık veririm.
https://www.bbc.com/turkce/haberler-dunya-47197862
"buna inanılmaz bu kabul edilir" sözünüzün de bir anlam ifade etmediğini kelimelerin sözlükteki karşılıklarını hatırlatarak belirtmek isterim.
inanmak:
1.bir şeyi doğru, gerçek olarak kabul etmek.
2.bir şeyin var olduğunu kabul etmek.
kabul etmek:
(bir öneriyi, düşünceyi vb.) uygun bulmak, onaylamak.
yerçekimi kanunu evrim teorisinin aksine bildiğiniz üzere newton zamanında da aynıydı bugün de aynı yaptığınız kıyasta benzerlikten çok farklılık var gibi. kuyruğun coccyx'e dönüştüğünü iddia eden teorinizi yerçekimi kanununa denk tutacak olursak coccyx şuan yok olmuş olmalıydı.
niyetiniz demogoji miydi bilemiyorum ama eğer öyleyse ameliniz tavsiyenize uymamış.
aşikârlığın bilmek sanılması günümüzün en büyük problemi olabilir.