Teşekkürler. Ben engel oran tespitini de sağlık kurulundan aldığımızdan saglik mazeretinde kabul edilir diye düşünmüştüm. Sonuçta orda bir yüzde yaziyo bir hastalık durumu var belli. Yine de riske atmayıp durum bildiri de alayim madem.
Bu soruyu cevaplayabilecek birileri varmı? Dhy de sağlık mazeretiyle ailemin olduğu yere atanabilir miyim?
kendinize ait engelli raporu ile atamaya girmemek lazım. önyargıyla karşılaşabilirsiniz atandığınız yerde. dahası hekimlik yapabilir mi raporu istenebilir atandığınız yerde. benim şahsi önerim gerçekten engelli bile olsanız mazeret atamasına girmeyin.
Merhaba,
Sağlık mazeret ataması ile DHY ye başvurmayı planlıyorum. Eğer kurul raporu kabul ederse, ikamet ettiğim şehir dışına atamam yapılır mı? Örneğin İzmirde yaşıyorum, Erzurum'a atamam yapılır mı?
Sağlık mazeret ataması ile DHY ye başvurmayı planlıyorum. Eğer kurul raporu kabul ederse, ikamet ettiğim şehir dışına atamam yapılır mı? Örneğin İzmirde yaşıyorum, Erzurum'a atamam yapılır mı?
Hayır, istediğiniz ile yapılır
En son soroz tarafından 01.07.2019 - 18:37:49 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Bipolar tanısı oldu mu yapıyorlarPhilosophia yazdı: ↑29.05.2019 - 01:23:54Bu soruyu cevaplayabilecek birileri varmı? Dhy de sağlık mazeretiyle ailemin olduğu yere atanabilir miyim?
ilk kez katılıyorsun kuraya galiba. yarın bi masaya oturtulup bu kaşe bu kağıt buna kaşe vuracan artık işin bu derlerse ona da saçma dersin. sanki sağda solda ilac kullananların, tanı alanların, tedavi görenlerin hakkında neler deniyor hiç şahit olmadın. arkadaşımızın engeli var yardımcı olalım mı diyorlar nöbet tutamayacaksa s.sin gitsin buradan mı diyorlar. yaşayarak ögrenirsin. bu arada bunları yaşayan ben değilim çevremden gördüklerim. üzülüyorsun ama elinden bisey gelmiyor.
Aynen katılıyorum. Maalesef durum böyle. Doktorsan hasta olamazsın ve çalışmak zorundasın. Doktorun doktora ettiğini de kimse kimseye etmiyor. Nasıl bi meslek grubuysak...chonsfe yazdı: ↑01.09.2019 - 17:48:54ilk kez katılıyorsun kuraya galiba. yarın bi masaya oturtulup bu kaşe bu kağıt buna kaşe vuracan artık işin bu derlerse ona da saçma dersin. sanki sağda solda ilac kullananların, tanı alanların, tedavi görenlerin hakkında neler deniyor hiç şahit olmadın. arkadaşımızın engeli var yardımcı olalım mı diyorlar nöbet tutamayacaksa s.sin gitsin buradan mı diyorlar. yaşayarak ögrenirsin. bu arada bunları yaşayan ben değilim çevremden gördüklerim. üzülüyorsun ama elinden bisey gelmiyor.
Merhaba,
DHY ile atandım. Sağlık mazeretine kendim için başvurmuştum ama reddedilmişti. Göreve başladıktan sonra annem için tekrar başvurabilme şansım var mı?
DHY ile atandım. Sağlık mazeretine kendim için başvurmuştum ama reddedilmişti. Göreve başladıktan sonra annem için tekrar başvurabilme şansım var mı?
Selamlar kendime ait engelli raporum var %50 oranında. Eşim mecburi hizmette şu anda. Engelli personel olarak eşimi yanıma alabilir miyim?
Sizin sağlık mazeretiyle bulunduğunuz yerde çalışıyor olmanız gerekir, başka türlü yanınıza alamazsınız, ancak eş sağlık mazeretinden atanmışsa yanına çekebiliyor, ayrıca engelli tayini dhy de yapılmıyor, dhy bittikten sonra da engelli mazereti için iki kriter var, tayin yaptıracak kişi kendisi yüzde 40 engelli olacak ya da yakını ağır engelli bakıma muhtaç olacak
Yanıtınız için teşekkür ederim ancak bir sorum daha var. Aklımı karıştıran şu oldu : Mevzuat madde 16 fıkra 2 a maddesi kendi engelli olan yuzde 40 ve üstü istediği yere tayin edilir diyor. Eş durumu kısmında yani Madde 20de fıkra 1 c maddesi de 16.madde 2.fıkraya göre atanan kişinin eşinin görev yeri değişiklik talebinde c d grubuna bakılmaz diyor. Bu durumda engelli olan benim yanıma eşim gelmek istediğinde c ya da D ye bakmayacak ve yanıma gelecek diye yorumluyorum ne dersiniz? Sonuçta benzer bir madde olan 16nın 1.fıkrasına göre iller arası kurasına girenlerin eşleri de 1 yıl içinde c ya da D şartı aramadan yanına veriliyor. Ne farkı var?estrellabella yazdı: ↑25.10.2019 - 23:26:24Sizin sağlık mazeretiyle bulunduğunuz yerde çalışıyor olmanız gerekir, başka türlü yanınıza alamazsınız, ancak eş sağlık mazeretinden atanmışsa yanına çekebiliyor, ayrıca engelli tayini dhy de yapılmıyor, dhy bittikten sonra da engelli mazereti için iki kriter var, tayin yaptıracak kişi kendisi yüzde 40 engelli olacak ya da yakını ağır engelli bakıma muhtaç olacak
drfatiqu yazdı: ↑27.08.2017 - 01:30:52Estrellabella yazdıklarına aynen katılmaktayım,güzel yazmışsın...
Benim gibi %40 üzeri engeli olan ve mecburi hizmet atamasını beklemeden yada sağlık mazereti ile atanan var mı diye merak ediyorum...Uzmanlığı yeni aldım ve sürekli engelli raporum var...Bizzat bu hakkı kullanan varsa izlediğiniz süreç benim durumumda olanlara yazdıklarınız çok fayda sağlayacaktır...
sayın meslektaşlarım, mecburi hizmetim bugün itibariyle bitti
) yarın sağlık müdürlüğünden mecburi hizmetimin bittiğine dair belge alıp atama isteyeceğim, sonucu paylaşırım böylelikle konu üzerine literatür artar.
