Çarşamba , Ekim 23 2019
Sitemiz hakkında duyurular...

  • 1
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
Kullanıcı avatarı

Re:

 #3086583  gönderen luire
 09.01.2015 - 22:04:27
arthur yazdı:
luire yazdı:A bi de efsane sandiwiç vaaarrrr nasi unuturum. Bu pakette satilan saniviç ekmekleri var. Beyaz olanlarindan ama tost ekmegi olanlarindan diil. Alip ikiye ayirin bol kalin bi katman labne iki yuzede sürün. Sonra da yaklaşık 3 mm kalinliginda kaşar peyniri arasina koyun kapatin. Labne yapıştırıyor. Kesinlikle dagilmior. Luire spesial bon apetite ;*
baya baya hazır ürün + pratik yemekler listesi oldu sizinki :D
yoğurdu ben kendi mayalayan ve ekmeğini kendi makinesinde yapanlar için de tarif isteriz :)
ayrıca labneden uzak durun bence kullanılan malzemeleri görseydiniz emin olun arkanıza bakmazdınız :D
en pratikler hazir urunlerle oluyor. Yoksa yumurtali karnibahar tarifi geldi dün aklima bu başlık için ama yazsam kesin bu mu pratik derler diye yazmadim:) bana pratik olur sadece diye
Kullanıcı avatarı

Re:

 #3086585  gönderen rosebud
 09.01.2015 - 22:05:34
objectivedoctor yazdı:ciğer yemeklerinizde ciğerdeki kanın gitmesi için kaynamış suya ciğeri batırıyor musunuz.. ciğerin kötü kokusunun gitmesi için ne yapıyorsunuz..
suya değil de eğer ciğeri doğradıktan sonra bir çay bardağı kadar süt, içine bir miktar sıvı yağ, istediğiniz baharatlardan az miktarda ekleyerek yaklaşık 2 saat bekletirseniz hem ciğer yumuşak bir şekilde kızarır hem de kokusu harika olur ;) isterseniz dalak tarifi de verebilirim, komşumuza ikram ettiğimizde ciğer zannederek yemişti sonra dalak olduğuna inanamadı :D
# gönderen Drtus Reklam
13.10.2009
Kullanıcı avatarı

Re:

 #3086587  gönderen rosebud
 09.01.2015 - 22:06:29
luire yazdı:
arthur yazdı:
luire yazdı:A bi de efsane sandiwiç vaaarrrr nasi unuturum. Bu pakette satilan saniviç ekmekleri var. Beyaz olanlarindan ama tost ekmegi olanlarindan diil. Alip ikiye ayirin bol kalin bi katman labne iki yuzede sürün. Sonra da yaklaşık 3 mm kalinliginda kaşar peyniri arasina koyun kapatin. Labne yapıştırıyor. Kesinlikle dagilmior. Luire spesial bon apetite ;*
baya baya hazır ürün + pratik yemekler listesi oldu sizinki :D
yoğurdu ben kendi mayalayan ve ekmeğini kendi makinesinde yapanlar için de tarif isteriz :)
ayrıca labneden uzak durun bence kullanılan malzemeleri görseydiniz emin olun arkanıza bakmazdınız :D
en pratikler hazir urunlerle oluyor. Yoksa yumurtali karnibahar tarifi geldi dün aklima bu başlık için ama yazsam kesin bu mu pratik derler diye yazmadim:) bana pratik olur sadece diye
Dün yumurtalı karnıbahar yaptım fırında, ben de pratik diye yazacaktım ama aynı senin gibi düşündüm :D
Kullanıcı avatarı

Re:

 #3086588  gönderen arthur
 09.01.2015 - 22:07:08
luire yazdı: varsa böyle orjinal tariflerin bekleriz ;)
onceki sayfalara bakmadim da makaron mu yapiosun :? :) nasil tarifi nasil :)[/quote]

makaron malzemesi pratik ama yapılışı çok pratik olmadığı için burda paylaşmadım:)

çekilmiş şeker , çekilmiş badem yumurta aki ve normal şeker kullanıp, kremasını vanilyalı çikolatalı antep fıstıklı olarak hazırlayıp yapılabiliyor ama çok uğraştırıcı ve hamur kıvamı tutturmak gerçekten zaman istiyor :D
Kullanıcı avatarı

Re:

 #3086591  gönderen luire
 09.01.2015 - 22:08:08
rosebud yazdı:
luire yazdı:
arthur yazdı: baya baya hazır ürün + pratik yemekler listesi oldu sizinki :D
yoğurdu ben kendi mayalayan ve ekmeğini kendi makinesinde yapanlar için de tarif isteriz :)
ayrıca labneden uzak durun bence kullanılan malzemeleri görseydiniz emin olun arkanıza bakmazdınız :D
en pratikler hazir urunlerle oluyor. Yoksa yumurtali karnibahar tarifi geldi dün aklima bu başlık için ama yazsam kesin bu mu pratik derler diye yazmadim:) bana pratik olur sadece diye
Dün yumurtalı karnıbahar yaptım fırında, ben de pratik diye yazacaktım ama aynı senin gibi düşündüm :D
ben tavada kizartiyorum. Firin daha saglikli galiba. Nasil yaptiniz uşenmezseniz tabi :)

Re:

 #3086594  gönderen objectivedoctor
 09.01.2015 - 22:09:38
rosebud yazdı:
objectivedoctor yazdı:ciğer yemeklerinizde ciğerdeki kanın gitmesi için kaynamış suya ciğeri batırıyor musunuz.. ciğerin kötü kokusunun gitmesi için ne yapıyorsunuz..
suya değil de eğer ciğeri doğradıktan sonra bir çay bardağı kadar süt, içine bir miktar sıvı yağ, istediğiniz baharatlardan az miktarda ekleyerek yaklaşık 2 saat bekletirseniz hem ciğer yumuşak bir şekilde kızarır hem de kokusu harika olur ;) isterseniz dalak tarifi de verebilirim, komşumuza ikram ettiğimizde ciğer zannederek yemişti sonra dalak olduğuna inanamadı :D
ciğeri bi kaba koyduktan sonra bir çay bardağı süt yetiyor mu.. yağı ne kadar koyacaz.. bi de hangi baharatları kullanıyosunuz siz?
Kullanıcı avatarı

Re:

 #3086595  gönderen luire
 09.01.2015 - 22:09:44
arthur yazdı:
luire yazdı: varsa böyle orjinal tariflerin bekleriz ;)
onceki sayfalara bakmadim da makaron mu yapiosun :? :) nasil tarifi nasil :)
makaron malzemesi pratik ama yapılışı çok pratik olmadığı için burda paylaşmadım:)

çekilmiş şeker , çekilmiş badem yumurta aki ve normal şeker kullanıp, kremasını vanilyalı çikolatalı antep fıstıklı olarak hazırlayıp yapılabiliyor ama çok uğraştırıcı ve hamur kıvamı tutturmak gerçekten zaman istiyor :D[/quote] anladım. Mutfakta tecrubeliyim aslinda işte bi deneyip püf noktalarini bulmak lazim demekki :)
# gönderen Drtus Reklam
13.10.2009
Kullanıcı avatarı

Re:

 #3086598  gönderen arthur
 09.01.2015 - 22:12:19
luire alıntıları mahvetmiş olabilirim :D
ben çok tecrübeli değilim aslında ama elimi aldığımı iyi yapıyorum göz kararı pik bende :D
en son pediatride steroid dozunu ayarlıyorduk bu çocuğa bu kadar yeter abi dedim doktor hanım bebeği tartar mısınız dedi bana :D
Kullanıcı avatarı

Re:

 #3086601  gönderen rosebud
 09.01.2015 - 22:13:42
luire yazdı:
rosebud yazdı:
luire yazdı: en pratikler hazir urunlerle oluyor. Yoksa yumurtali karnibahar tarifi geldi dün aklima bu başlık için ama yazsam kesin bu mu pratik derler diye yazmadim:) bana pratik olur sadece diye
Dün yumurtalı karnıbahar yaptım fırında, ben de pratik diye yazacaktım ama aynı senin gibi düşündüm :D
ben tavada kizartiyorum. Firin daha saglikli galiba. Nasil yaptiniz uşenmezseniz tabi :)
ortaboy bir karnıbaharın yarısını başka bir yemekte salata yapmıştım, diğer yarısını da küçük küçük doğrayıp küçük bir fırın tepsisine yaydım, (bol yumurtalı seviyorum yumurta sayısı isteğinize bağlı :) ) 8 yumurta, 3 çorba kaşığı un, biraz tuz, ilk defa baharat olarak da 1 tatlı kaşığı poğaça harcını çırpıp karnıbaharların üzerine döktüm, 180 derecede 20 dk'da pişti...Dilimleyerek servis yaptım, yanında da yoğurt güzel oldu :)
Kullanıcı avatarı

Re:

 #3086606  gönderen rosebud
 09.01.2015 - 22:17:23
objectivedoctor yazdı:
rosebud yazdı:
objectivedoctor yazdı:ciğer yemeklerinizde ciğerdeki kanın gitmesi için kaynamış suya ciğeri batırıyor musunuz.. ciğerin kötü kokusunun gitmesi için ne yapıyorsunuz..
suya değil de eğer ciğeri doğradıktan sonra bir çay bardağı kadar süt, içine bir miktar sıvı yağ, istediğiniz baharatlardan az miktarda ekleyerek yaklaşık 2 saat bekletirseniz hem ciğer yumuşak bir şekilde kızarır hem de kokusu harika olur ;) isterseniz dalak tarifi de verebilirim, komşumuza ikram ettiğimizde ciğer zannederek yemişti sonra dalak olduğuna inanamadı :D
ciğeri bi kaba koyduktan sonra bir çay bardağı süt yetiyor mu.. yağı ne kadar koyacaz.. bi de hangi baharatları kullanıyosunuz siz?
Ciğer miktarına göre süt ekliyoruz, zaten eskiden annem ayarlardı, 1 kg ciğere 1 çay bardağı büyük ihtimalle yeter, yağı da yarım çay bardağı denersiniz, az gelirse biraz daha eklersiniz. Kimyon bütün etlere lezzet verir, kekik, çok çok az kırmızı toz biber, kırmızı pul biber(ne kadar acı sevdiğinize bağlı) koyup harmanlayıp öyle bekletin.
Kullanıcı avatarı

Re:

 #3086607  gönderen luire
 09.01.2015 - 22:17:57
rosebud yazdı:
luire yazdı:
rosebud yazdı: Dün yumurtalı karnıbahar yaptım fırında, ben de pratik diye yazacaktım ama aynı senin gibi düşündüm :D
ben tavada kizartiyorum. Firin daha saglikli galiba. Nasil yaptiniz uşenmezseniz tabi :)
ortaboy bir karnıbaharın yarısını başka bir yemekte salata yapmıştım, diğer yarısını da küçük küçük doğrayıp küçük bir fırın tepsisine yaydım, (bol yumurtalı seviyorum yumurta sayısı isteğinize bağlı :) ) 8 yumurta, 3 çorba kaşığı un, biraz tuz, ilk defa baharat olarak da 1 tatlı kaşığı poğaça harcını çırpıp karnıbaharların üzerine döktüm, 180 derecede 20 dk'da pişti...Dilimleyerek servis yaptım, yanında da yoğurt güzel oldu :)
ya ben de yumurtayi abartiyorum aynen oyle :) karnibahar hiç sevmem diyenler bayilarak yedi oyle bir tarif. Bi de o yumurta sosuna eger yazsa bi domates rendeliyorum. Renk vermio da lezzetli domateslerdense iyi oluyor :) teşekkür ederim aklimda bulunsun artık firin alernatifi
Kullanıcı avatarı

Re:

 #3086608  gönderen luire
 09.01.2015 - 22:18:54
arthur yazdı:luire alıntıları mahvetmiş olabilirim :D
ben çok tecrübeli değilim aslında ama elimi aldığımı iyi yapıyorum göz kararı pik bende :D
en son pediatride steroid dozunu ayarlıyorduk bu çocuğa bu kadar yeter abi dedim doktor hanım bebeği tartar mısınız dedi bana :D
o da cıs olur sonra bi tartmakta fayda var yine tabi :)
# gönderen Drtus Reklam
13.10.2009
Kullanıcı avatarı

Re:

 #3086621  gönderen rosebud
 09.01.2015 - 22:28:53
Dalak kızartma tarifi...

Küp şeklinde doğradığımız dalakları (yıkanıp temizlendikten sonra) süzgeçte bekletirken, küçük bir tepsinin içerisine 3-4 yemek kaşığı un, kimyon, kekik, pul biber, karabiber, nane ve isteğe bağlı diğer baharatlardan ekleyip karıştırıyoruz. Dalakları bu karışıma döküyoruz ve etraflarını iyice una buluyoruz. İyi kızdırılmış tavada yağda kızartıyoruz, kesinlikle dalak kokusu olmuyor ve harika bir lezzet oluyor, dalak yemeyen çocuklarınız için tavsiye edilir ;)

Re:

 #3087352  gönderen drredlip
 10.01.2015 - 22:08:15
sits yazdı:
drredlip yazdı:
sits yazdı:salçalı ekmek.çok pratik.

:)
elinde salçalı ekmek sokaklarda koşturduunu ne cabuk unuttun:)

keske cocuk olsam da salcalı ekmek yesem tek...
Kullanıcı avatarı

Re:

 #3087356  gönderen the_dr
 10.01.2015 - 22:09:20
"hızlı ve lezzetli" omlet tarifi yollayın acil
  • 1
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65