Perşembe , Kasım 14 2019
Sitemiz hakkında duyurular...

  • 1
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • 65

Re:

 #3086465  gönderen sits
 09.01.2015 - 19:12:02
salçalı ekmek.çok pratik.

Re:

 #3086481  gönderen drredlip
 09.01.2015 - 19:36:55
sits yazdı:salçalı ekmek.çok pratik.

:)
# gönderen Drtus Reklam
13.10.2009

Re:

 #3086495  gönderen sits
 09.01.2015 - 20:00:57
drredlip yazdı:
sits yazdı:salçalı ekmek.çok pratik.

:)
elinde salçalı ekmek sokaklarda koşturduunu ne cabuk unuttun:)
Kullanıcı avatarı

Re:

 #3086529  gönderen arthur
 09.01.2015 - 21:07:36
rosebud yazdı:
arthur yazdı:
rosebud yazdı:Sabah kahvaltısı için,

Bir adet orta boy patatesi yıkayıp soyun, rendeleyin. içine (kaç yumurta isterseniz artık ben genelde 2 yada 3 kırıyorum) yumurta kırın, tuz baharat ekleyin, kırmızı toz biber çok güzel bir renk veriyor tavsiye ederim, hepsini karıştırın.

Önce tavayı kızdırın, sonra az yağ koyup biraz daha kızdırın ve malzemeyi tavanın içine yayın. Altı iyice pişince diğer tarafını çevirip pişirin.
(ben genelde düz bir tepsi kullanıyorum bunun için, tavadan tepsiye olduğu gibi alıyorum, malzemede pişmeyen yer üstte olduğundan tavayı ters kapayıp,tavayı normal hale getirince tepsideki malzemeyi tavaya ters yüz etmiş oluyorum)

Oldukça lezzetli ben biraz uzun anlattım ama aslında pratik de, afiyet olsun :)
ben bunu denemiştim ama çok yağ kalmıştı tavada ayrıca ankastre tamamen yağ olmuştu annem yaptırmadı bir daha tadı damağımda hala bir püf noktası var mı ? :)
Benim tarifimle güncellemene sevindim :) tarifi beğenmene daha çok sevindim tabi...

Diğer evde yapıyordum da yeni evde ben de denemedim, belki de benim annem de yaptırmayabilir :D
Tavaya az yağ koymayı dene, altı iyice pişmeden çevirme,zaten altı iyice pişince tavayı oynattığında tavadan kendiliğinden ayrılıyor,pişerken üzerine kapak kapatmayı dene, ama ben hiç denemedim haberin olsun. Sıçrama ihtimaline karşı da lavaboya yakın bir yerde çevirirsen temizlemesi kolay olur ;) şimdilik aklıma gelenler bunlar, benim de canımı istettin bak pastalardan fırsat bulduğum bir ara yine yapayım...
yağı az koyduğum zaman yapışıyor tavaya ou nasıl yapıcağımı kestiremedim :roll:
Kullanıcı avatarı

Re:

 #3086542  gönderen rosebud
 09.01.2015 - 21:29:38
arthur yazdı:
rosebud yazdı:
arthur yazdı: ben bunu denemiştim ama çok yağ kalmıştı tavada ayrıca ankastre tamamen yağ olmuştu annem yaptırmadı bir daha tadı damağımda hala bir püf noktası var mı ? :)
Benim tarifimle güncellemene sevindim :) tarifi beğenmene daha çok sevindim tabi...

Diğer evde yapıyordum da yeni evde ben de denemedim, belki de benim annem de yaptırmayabilir :D
Tavaya az yağ koymayı dene, altı iyice pişmeden çevirme,zaten altı iyice pişince tavayı oynattığında tavadan kendiliğinden ayrılıyor,pişerken üzerine kapak kapatmayı dene, ama ben hiç denemedim haberin olsun. Sıçrama ihtimaline karşı da lavaboya yakın bir yerde çevirirsen temizlemesi kolay olur ;) şimdilik aklıma gelenler bunlar, benim de canımı istettin bak pastalardan fırsat bulduğum bir ara yine yapayım...
yağı az koyduğum zaman yapışıyor tavaya ou nasıl yapıcağımı kestiremedim :roll:
önce tavayı ısıt, ondan sonra az yağ koyabilirsin, tavayı iyi kızdırdığında hiçbir sebze veya et tavaya yapışmaz, yapışsa da piştiği anda kendini bırakır ;)
Kullanıcı avatarı

Re:

 #3086548  gönderen arthur
 09.01.2015 - 21:35:07
rosebud yazdı:
arthur yazdı:
rosebud yazdı: Benim tarifimle güncellemene sevindim :) tarifi beğenmene daha çok sevindim tabi...

Diğer evde yapıyordum da yeni evde ben de denemedim, belki de benim annem de yaptırmayabilir :D
Tavaya az yağ koymayı dene, altı iyice pişmeden çevirme,zaten altı iyice pişince tavayı oynattığında tavadan kendiliğinden ayrılıyor,pişerken üzerine kapak kapatmayı dene, ama ben hiç denemedim haberin olsun. Sıçrama ihtimaline karşı da lavaboya yakın bir yerde çevirirsen temizlemesi kolay olur ;) şimdilik aklıma gelenler bunlar, benim de canımı istettin bak pastalardan fırsat bulduğum bir ara yine yapayım...
yağı az koyduğum zaman yapışıyor tavaya ou nasıl yapıcağımı kestiremedim :roll:
önce tavayı ısıt, ondan sonra az yağ koyabilirsin, tavayı iyi kızdırdığında hiçbir sebze veya et tavaya yapışmaz, yapışsa da piştiği anda kendini bırakır ;)
peki böyle deneyim birdaha :)
benimkiler tavaya yapıştığı zaman ben hemen kazımaya başlıyorum suyunu salmasını beklemiyorum belki ondandır bundan sonra bekleyim biraz annemle kavga etmekten yoruldum çizdin bütün tavalarımı der çok dertli :lol:
Kullanıcı avatarı

Re:

 #3086550  gönderen rosebud
 09.01.2015 - 21:38:15
arthur yazdı:
rosebud yazdı:
arthur yazdı: yağı az koyduğum zaman yapışıyor tavaya ou nasıl yapıcağımı kestiremedim :roll:
önce tavayı ısıt, ondan sonra az yağ koyabilirsin, tavayı iyi kızdırdığında hiçbir sebze veya et tavaya yapışmaz, yapışsa da piştiği anda kendini bırakır ;)
peki böyle deneyim birdaha :)
benimkiler tavaya yapıştığı zaman ben hemen kazımaya başlıyorum suyunu salmasını beklemiyorum belki ondandır bundan sonra bekleyim biraz annemle kavga etmekten yoruldum çizdin bütün tavalarımı der çok dertli :lol:
o tava çizilme olayında haklılar, ben de tahta ıspatula kullanıyorum...çizik tavaya benim de tahammülüm yok, sanırım fark etmeden anneme benziyorum :roll:
# gönderen Drtus Reklam
13.10.2009
Kullanıcı avatarı

Re:

 #3086554  gönderen arthur
 09.01.2015 - 21:41:14
rosebud yazdı:
o tava çizilme olayında haklılar, ben de tahta ıspatula kullanıyorum...çizik tavaya benim de tahammülüm yok, sanırım fark etmeden anneme benziyorum :roll:
ben gittim porselen tava aldım renk renk başta çok söylendi bu kadar para verilir mi falan dedi seyirlik değil ömürlük olsun annecim dedim :lol: bir de slikon spatula aldım renk renk tantitontiden annem rahat ben rahat :D
ben yemek yapmayı çok özlemişim :roll:
Kullanıcı avatarı

Re:

 #3086558  gönderen rosebud
 09.01.2015 - 21:48:28
arthur yazdı:
rosebud yazdı:
o tava çizilme olayında haklılar, ben de tahta ıspatula kullanıyorum...çizik tavaya benim de tahammülüm yok, sanırım fark etmeden anneme benziyorum :roll:
ben gittim porselen tava aldım renk renk başta çok söylendi bu kadar para verilir mi falan dedi seyirlik değil ömürlük olsun annecim dedim :lol: bir de slikon spatula aldım renk renk tantitontiden annem rahat ben rahat :D
ben yemek yapmayı çok özlemişim :roll:
Ben de pasta yapmayı çok özlemişim, çeşit çeşit kekler deniyorum bu aralar :D
Kullanıcı avatarı

Re:

 #3086559  gönderen luire
 09.01.2015 - 21:48:36
Var mi bilmiyorum. Bi tencereye bolca su koyuyorsunuz altini açiorsunuz. Iyicene kaynayinca bi tane bulyon bi de istediginiz kadar makarna koyuyorsunuz. Kronometreyi başlatiorsunuz. Kronometre çok onemli. Tam tamina 9 dk sonra kontrol bile etmenize gerek yok. Süzün :) ben yanina beyaz peynir koyuyorum bi makarna bi peynir ama üzerine azcik sarimsakli/sade yogurt gezdirirseniz ve az da kuru nane ile süslerseniz spesialimiz hazir tadaaa ;)
Kullanıcı avatarı

Re:

 #3086565  gönderen arthur
 09.01.2015 - 21:52:02
rosebud yazdı:
arthur yazdı:
rosebud yazdı:
o tava çizilme olayında haklılar, ben de tahta ıspatula kullanıyorum...çizik tavaya benim de tahammülüm yok, sanırım fark etmeden anneme benziyorum :roll:
ben gittim porselen tava aldım renk renk başta çok söylendi bu kadar para verilir mi falan dedi seyirlik değil ömürlük olsun annecim dedim :lol: bir de slikon spatula aldım renk renk tantitontiden annem rahat ben rahat :D
ben yemek yapmayı çok özlemişim :roll:
Ben de pasta yapmayı çok özlemişim, çeşit çeşit kekler deniyorum bu aralar :D
ben önceden çok pasta yapardım ama bu yıl hiç yapamıyorum makaronlar favorim :D
önceden saat kaç olursa olsun kalkar pasta yapardım belki biraz kaçış oluyordu ama şimdi kaçacak vaktim olmuyor ne zaman bu kadar kalabalık bir hayatım oldu anlayamıyorum :roll:
varsa böyle orjinal tariflerin bekleriz ;)
Kullanıcı avatarı

Re:

 #3086570  gönderen luire
 09.01.2015 - 21:56:07
A bi de efsane sandiwiç vaaarrrr nasi unuturum. Bu pakette satilan saniviç ekmekleri var. Beyaz olanlarindan ama tost ekmegi olanlarindan diil. Alip ikiye ayirin bol kalin bi katman labne iki yuzede sürün. Sonra da yaklaşık 3 mm kalinliginda kaşar peyniri arasina koyun kapatin. Labne yapıştırıyor. Kesinlikle dagilmior. Luire spesial bon apetite ;*
# gönderen Drtus Reklam
13.10.2009
Kullanıcı avatarı

Re:

 #3086575  gönderen luire
 09.01.2015 - 21:59:45
arthur yazdı:
rosebud yazdı:
arthur yazdı: ben gittim porselen tava aldım renk renk başta çok söylendi bu kadar para verilir mi falan dedi seyirlik değil ömürlük olsun annecim dedim :lol: bir de slikon spatula aldım renk renk tantitontiden annem rahat ben rahat :D
ben yemek yapmayı çok özlemişim :roll:
Ben de pasta yapmayı çok özlemişim, çeşit çeşit kekler deniyorum bu aralar :D
ben önceden çok pasta yapardım ama bu yıl hiç yapamıyorum makaronlar favorim :D
önceden saat kaç olursa olsun kalkar pasta yapardım belki biraz kaçış oluyordu ama şimdi kaçacak vaktim olmuyor ne zaman bu kadar kalabalık bir hayatım oldu anlayamıyorum :roll:
varsa böyle orjinal tariflerin bekleriz ;)
onceki sayfalara bakmadim da makaron mu yapiosun :? :) nasil tarifi nasil :)

Re:

 #3086577  gönderen objectivedoctor
 09.01.2015 - 22:01:17
ciğer yemeklerinizde ciğerdeki kanın gitmesi için kaynamış suya ciğeri batırıyor musunuz.. ciğerin kötü kokusunun gitmesi için ne yapıyorsunuz..
Kullanıcı avatarı

Re:

 #3086578  gönderen arthur
 09.01.2015 - 22:01:33
luire yazdı:A bi de efsane sandiwiç vaaarrrr nasi unuturum. Bu pakette satilan saniviç ekmekleri var. Beyaz olanlarindan ama tost ekmegi olanlarindan diil. Alip ikiye ayirin bol kalin bi katman labne iki yuzede sürün. Sonra da yaklaşık 3 mm kalinliginda kaşar peyniri arasina koyun kapatin. Labne yapıştırıyor. Kesinlikle dagilmior. Luire spesial bon apetite ;*
baya baya hazır ürün + pratik yemekler listesi oldu sizinki :D
yoğurdu ben kendi mayalayan ve ekmeğini kendi makinesinde yapanlar için de tarif isteriz :)
ayrıca labneden uzak durun bence kullanılan malzemeleri görseydiniz emin olun arkanıza bakmazdınız :D
  • 1
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • 65