Salı , Ekim 15 2019
Sitemiz hakkında duyurular...

  • 1
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • 65
Kullanıcı avatarı

 #2997478  gönderen miele
 26.09.2014 - 13:58:29
esansiyelll yazdı:Sahanda yumurta tarifi:

- tüp
- kibrit (çakmak da olur)
- tava
- yumurta
- yağ
- tuz

Önce tavayı tüpün üstüne koyup üzerine bir miktar yağ koyuyoruz. Tüpü açıp kibritle yakıyoruz ve yaklaşık 1 dk kadar yağın kızmasını bekliyoruz. Ardından dilediğiniz adette yumurtayı tavanın tam ortasına gelecek şekilde kırıp atıyoruz. Tavanın içine döktüğümüz yumurta kabuklarını elimizi yakmadan temizliyoruz. Üzerine biraz tuz döküyoruz. Azıcık pişirip yiyoruz.
hmm güzele benziyor bu, akşama deneyebilirim
fekat bir sorum var, tüp yerine ocağın üzerinde yaparsam aynı sonucu alabilir miyim?
Kullanıcı avatarı

 #2997482  gönderen esansiyelll
 26.09.2014 - 14:01:25
miele yazdı:
esansiyelll yazdı:Sahanda yumurta tarifi:

- tüp
- kibrit (çakmak da olur)
- tava
- yumurta
- yağ
- tuz

Önce tavayı tüpün üstüne koyup üzerine bir miktar yağ koyuyoruz. Tüpü açıp kibritle yakıyoruz ve yaklaşık 1 dk kadar yağın kızmasını bekliyoruz. Ardından dilediğiniz adette yumurtayı tavanın tam ortasına gelecek şekilde kırıp atıyoruz. Tavanın içine döktüğümüz yumurta kabuklarını elimizi yakmadan temizliyoruz. Üzerine biraz tuz döküyoruz. Azıcık pişirip yiyoruz.
hmm güzele benziyor bu, akşama deneyebilirim
fekat bir sorum var, tüp yerine ocağın üzerinde yaparsam aynı sonucu alabilir miyim?
olmas. piknik tüpündeki lezzeti yakalayamazsın.
# gönderen Drtus Reklam
13.10.2009
Kullanıcı avatarı

 #2997489  gönderen miele
 26.09.2014 - 14:06:52
esansiyelll yazdı:
miele yazdı:
esansiyelll yazdı:Sahanda yumurta tarifi:

- tüp
- kibrit (çakmak da olur)
- tava
- yumurta
- yağ
- tuz

Önce tavayı tüpün üstüne koyup üzerine bir miktar yağ koyuyoruz. Tüpü açıp kibritle yakıyoruz ve yaklaşık 1 dk kadar yağın kızmasını bekliyoruz. Ardından dilediğiniz adette yumurtayı tavanın tam ortasına gelecek şekilde kırıp atıyoruz. Tavanın içine döktüğümüz yumurta kabuklarını elimizi yakmadan temizliyoruz. Üzerine biraz tuz döküyoruz. Azıcık pişirip yiyoruz.
hmm güzele benziyor bu, akşama deneyebilirim
fekat bir sorum var, tüp yerine ocağın üzerinde yaparsam aynı sonucu alabilir miyim?
olmas. piknik tüpündeki lezzeti yakalayamazsın.
yaa :(( üzüldüm açıkçası, çok istemiştim bunu denemeyi
peki, çok teşekkür ediyorum yine de
size afiyet olsun efenim..
Kullanıcı avatarı

 #2997499  gönderen esansiyelll
 26.09.2014 - 14:13:15
miele yazdı:
esansiyelll yazdı:
miele yazdı: hmm güzele benziyor bu, akşama deneyebilirim
fekat bir sorum var, tüp yerine ocağın üzerinde yaparsam aynı sonucu alabilir miyim?
olmas. piknik tüpündeki lezzeti yakalayamazsın.
yaa :(( üzüldüm açıkçası, çok istemiştim bunu denemeyi
peki, çok teşekkür ediyorum yine de
size afiyet olsun efenim..
yan masadan. ikramımızdır.
Resim
Kullanıcı avatarı

 #2997514  gönderen miele
 26.09.2014 - 14:24:14
esansiyelll yazdı:
miele yazdı:
esansiyelll yazdı: olmas. piknik tüpündeki lezzeti yakalayamazsın.
yaa :(( üzüldüm açıkçası, çok istemiştim bunu denemeyi
peki, çok teşekkür ediyorum yine de
size afiyet olsun efenim..
yan masadan. ikramımızdır.
Resim
aa çok teşekkür ederim, sevindirdiniz beni :) elinize sağlık
çaylar da benden olsun o vakit :)
Resim
Kullanıcı avatarı

Re:

 #2997542  gönderen ulumemo
 26.09.2014 - 14:39:48
Patlıcan salatası (paylaşılmış olabilir ama ben çok severim :D)

közlenmiş patlıcanları küp küp doğrayın
ayrı bir kapta yoğurt bir miktar mayonez ve dövülmüş sarımsağı karıştırın. bir miktar tuz koyun. sonra patlıcanlarla karıştırın. Servi tabağına aldıktan sonra üzerine biraz karabiber serpin afiyet olsun.

miktar sormayın ben yemekleri hep göz kararı yaparım.
Kullanıcı avatarı

 #2997561  gönderen esansiyelll
 26.09.2014 - 14:46:04
Ekmek arası kavurma:

- Somun ekmeği
- Bolca kavurma
- Boş bir mide

Ekmeği yarıyorsun içine kavurmayı dolduruyorsun. Büyük ısırıklar halinde afiyetle yiyorsun.
# gönderen Drtus Reklam
13.10.2009
Kullanıcı avatarı

Re:

 #2997650  gönderen dea-
 26.09.2014 - 15:34:44
Acıktırıyosunuz ya :m
Kullanıcı avatarı

Re:

 #3084771  gönderen arthur
 07.01.2015 - 21:02:39
güncelleştireyim eski başlığımızı :):)
Kullanıcı avatarı

Re:

 #3084774  gönderen arthur
 07.01.2015 - 21:06:37
rosebud yazdı:Sabah kahvaltısı için,

Bir adet orta boy patatesi yıkayıp soyun, rendeleyin. içine (kaç yumurta isterseniz artık ben genelde 2 yada 3 kırıyorum) yumurta kırın, tuz baharat ekleyin, kırmızı toz biber çok güzel bir renk veriyor tavsiye ederim, hepsini karıştırın.

Önce tavayı kızdırın, sonra az yağ koyup biraz daha kızdırın ve malzemeyi tavanın içine yayın. Altı iyice pişince diğer tarafını çevirip pişirin.
(ben genelde düz bir tepsi kullanıyorum bunun için, tavadan tepsiye olduğu gibi alıyorum, malzemede pişmeyen yer üstte olduğundan tavayı ters kapayıp,tavayı normal hale getirince tepsideki malzemeyi tavaya ters yüz etmiş oluyorum)

Oldukça lezzetli ben biraz uzun anlattım ama aslında pratik de, afiyet olsun :)
ben bunu denemiştim ama çok yağ kalmıştı tavada ayrıca ankastre tamamen yağ olmuştu annem yaptırmadı bir daha tadı damağımda hala bir püf noktası var mı ? :)
Kullanıcı avatarı

Re:

 #3084814  gönderen rosebud
 07.01.2015 - 21:49:48
arthur yazdı:
rosebud yazdı:Sabah kahvaltısı için,

Bir adet orta boy patatesi yıkayıp soyun, rendeleyin. içine (kaç yumurta isterseniz artık ben genelde 2 yada 3 kırıyorum) yumurta kırın, tuz baharat ekleyin, kırmızı toz biber çok güzel bir renk veriyor tavsiye ederim, hepsini karıştırın.

Önce tavayı kızdırın, sonra az yağ koyup biraz daha kızdırın ve malzemeyi tavanın içine yayın. Altı iyice pişince diğer tarafını çevirip pişirin.
(ben genelde düz bir tepsi kullanıyorum bunun için, tavadan tepsiye olduğu gibi alıyorum, malzemede pişmeyen yer üstte olduğundan tavayı ters kapayıp,tavayı normal hale getirince tepsideki malzemeyi tavaya ters yüz etmiş oluyorum)

Oldukça lezzetli ben biraz uzun anlattım ama aslında pratik de, afiyet olsun :)
ben bunu denemiştim ama çok yağ kalmıştı tavada ayrıca ankastre tamamen yağ olmuştu annem yaptırmadı bir daha tadı damağımda hala bir püf noktası var mı ? :)
Benim tarifimle güncellemene sevindim :) tarifi beğenmene daha çok sevindim tabi...

Diğer evde yapıyordum da yeni evde ben de denemedim, belki de benim annem de yaptırmayabilir :D
Tavaya az yağ koymayı dene, altı iyice pişmeden çevirme,zaten altı iyice pişince tavayı oynattığında tavadan kendiliğinden ayrılıyor,pişerken üzerine kapak kapatmayı dene, ama ben hiç denemedim haberin olsun. Sıçrama ihtimaline karşı da lavaboya yakın bir yerde çevirirsen temizlemesi kolay olur ;) şimdilik aklıma gelenler bunlar, benim de canımı istettin bak pastalardan fırsat bulduğum bir ara yine yapayım...
# gönderen Drtus Reklam
13.10.2009
Kullanıcı avatarı

Re:

 #3086417  gönderen drela64
 09.01.2015 - 17:46:08
bütün tavuğu yıka düdüklüye al pişerken dinlen :)
yarım saat sonra pilava başla suyunu tavuktan al.pilav pişerken tavuğu derisinden kemiğinden sevmediğin yerlerinden ayır.güzelce didikle.servis ederken pilavın üstüne bolca koy+karabiber.
foto koymayım ama gayet pratik üstelik lezzetli....

 #3086429  gönderen drredlip
 09.01.2015 - 18:03:26
esansiyelll yazdı:Ekmek arası kavurma:

- Somun ekmeği
- Bolca kavurma
- Boş bir mide

Ekmeği yarıyorsun içine kavurmayı dolduruyorsun. Büyük ısırıklar halinde afiyetle yiyorsun.
mükemmel bir tarif arasına yeşil sogan ve de domates de koyulmasını öneriyorum
  • 1
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • 65