Cuma , Eylül 20 2019
Sitemiz hakkında duyurular...

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 65
Kullanıcı avatarı

Re: PRATİK YEMEK TARİFLERİ

 #2072238  gönderen mdack
 27.11.2012 - 23:12:58
mdack yazdı:- yarım kilo kemiklerinden ayrılmış tavuk eti (incik adıyla satılır , but yani , göğüsle güzel olmuyor.)

- 1 havuç

- 1 patates

-1 kabak

- Küçük kutu krema.(ülker sütaş tikveşli vs...)

-1 paket hazır çorba , Kremalı mantar çorbası . Knorr maggi vs...


Kremayı bir kaba dökün , üzerine hazır çorbayı (toz yani) dökün.Karıştırma teli ile çırpın toz kremanın içinde eriyecektir zaten. Sebzeleri temizleyin , kabugunu sıyırın vs.. 3 ünü de rendeleyin suyunu sıkın , fazla sulu olmasın hiç bekletmeden kremaya katıp bulamaç yapın beklerse kararır...

Büyük bir Borcamın tabanına tavuk etlerini dizin üzerine tüm sebzeli kremayı dökün.

180-200 derecede ısınmış fırına sürün , 45 dakika yada 1 saat sonra (tavuk etinin durumuna göre) çıkarın fırından. Üstüne rendelenmiş kaşar serpin...

Afiyet olsun.
Kullanıcı avatarı

Re: PRATİK YEMEK TARİFLERİ

 #2072247  gönderen mdack
 27.11.2012 - 23:15:03
mdack yazdı:Ulan bu şerefsizler restoranda ne katıyor yemeklere derdim , anladım krema katıyorlar.

Kabak yerine ben bezelya katıyorum bazen tadı güzel oluyo yine ama kremayı biraz sulandırıyo sanki...

Neyse merak eden denesin...Klasik Türk yemeği değil haliyle , biraz avrupai bir yemek ama hiç şaşmaz ; tarifi basit , tadı garanti...
# gönderen Drtus Reklam
13.10.2009
Kullanıcı avatarı

Re: PRATİK YEMEK TARİFLERİ

 #2072264  gönderen mdack
 27.11.2012 - 23:19:50
candelabra yazdı:
mdack yazdı:
mdack yazdı:- yarım kilo kemiklerinden ayrılmış tavuk eti (incik adıyla satılır , but yani , göğüsle güzel olmuyor.)

- 1 havuç

- 1 patates

-1 kabak

- Küçük kutu krema.(ülker sütaş tikveşli vs...)

-1 paket hazır çorba , Kremalı mantar çorbası . Knorr maggi vs...


Kremayı bir kaba dökün , üzerine hazır çorbayı (toz yani) dökün.Karıştırma teli ile çırpın toz kremanın içinde eriyecektir zaten. Sebzeleri temizleyin , kabugunu sıyırın vs.. 3 ünü de rendeleyin suyunu sıkın , fazla sulu olmasın hiç bekletmeden kremaya katıp bulamaç yapın beklerse kararır...

Büyük bir Borcamın tabanına tavuk etlerini dizin üzerine tüm sebzeli kremayı dökün.

180-200 derecede ısınmış fırına sürün , 45 dakika yada 1 saat sonra (tavuk etinin durumuna göre) çıkarın fırından. Üstüne rendelenmiş kaşar serpin...

Afiyet olsun.
thanks misafirim de gelecek bunu böyle yaparım da pişirmesinde püf noktası falan varmıkine basit duruyo gerçekten rezil olmam umarım.
turbo ve ya elektrikli fırın işte , 200 derecede 1 saat falan bu kadar
Kullanıcı avatarı

Re: PRATİK YEMEK TARİFLERİ

 #2072278  gönderen kamala
 27.11.2012 - 23:22:27
yumurtalı ekmek;
dilimlenmiş ekmekler çırpılmış yumurtaya bulandırılıp tavada yağda kızartılır.
çay+yumurtalı ekmek+peynir candır.
Kullanıcı avatarı

Re: PRATİK YEMEK TARİFLERİ

 #2072301  gönderen mdack
 27.11.2012 - 23:26:50
candelabra yazdı:bide adı nedir portakallıfransız ördeği falan mı :)
bana sorduysan eğer ; adını bilmiyorum ,fırında sebzeli kremalı tavuk olsun :)
# gönderen Drtus Reklam
13.10.2009

 #2072316  gönderen S_glikoprt
 27.11.2012 - 23:30:11
yumurta ne mübarek bir nimetmiş :D
Kullanıcı avatarı

Re: PRATİK YEMEK TARİFLERİ

 #2072318  gönderen vandecamp
 27.11.2012 - 23:31:34
toprak kaba tavukları koyup üstüne kaşar rendeleyip az tereyağıyla fırında çok güzel oluyor. çok da pratik.
Kullanıcı avatarı

 #2072326  gönderen kamala
 27.11.2012 - 23:32:16
S_glikoprt yazdı:yumurta ne mübarek bir nimetmiş :D
suda yumurta başka bir zevk :D
Kullanıcı avatarı

 #2072387  gönderen tusruhu
 27.11.2012 - 23:46:19
•1 nescafe fincanı kırmızı mercimek,
•1 baş soğan
•1 adet havuç
•2 yemek kaşığı zeytinyağı
•1,5 litre su
•1 yemek kaşığı un
•ekstradan 2 et suyu tableti
kullandım. tablet yoksa kullanmaya da bilirsiniz.

1.tencereye soğanı ve yağı koyup kavurdum. soğan pembeleşince 1 kaşık unu koyup birkaç kere karıştırdım.
2.sonra mercimeği ve soyup kuşbaşı doğradığım havucu ekleyip gene karıştırdım. tabletleri de ekledikten sonra suyu ilave edip havuç ve mercimekler iyice ezilene kadar pişirdim.
3.pişince tuzunu ekledim ve çorbayı blendırdan geçirdim. limonla birlikte çok lezzetli oluyor...
ben mercimek çorbasını bu tarife göre yapıyorum un yerine patates katıyorum soğanla birlikte bir diş sarımsak. çok lezzetli oluyor tavsiye ederim. bir de düdüklü tencere kullanınca çorba kıvama daha çabuk geliyor.
Kullanıcı avatarı

Re:

 #2072392  gönderen kamala
 27.11.2012 - 23:47:28
pratik kısmını sil istersen bildiğin yemek tarifi sayfası oldu :D
# gönderen Drtus Reklam
13.10.2009
Kullanıcı avatarı

 #2072398  gönderen rruki_vverh
 27.11.2012 - 23:49:10
kamala yazdı:
S_glikoprt yazdı:yumurta ne mübarek bir nimetmiş :D
suda yumurta başka bir zevk :D
poşe yumurta üzerine sarmısaklı yoğurt ve kızgından ılımaya dönen yağda kırmızı biber ........ve borana ortaya çıkar....ama sarmısak diri olduu için soğudum ondan...çılbır da denilebilir....sonracııma sütle yumurta çırpılarak pişirilir o da scrambled eggs olur otel kahvaltılarının vazgeçilmezidir tatlı kırmızı biber çok hoş bi kıvama getirir...

 #2072399  gönderen S_glikoprt
 27.11.2012 - 23:49:35
kamala yazdı:
S_glikoprt yazdı:yumurta ne mübarek bir nimetmiş :D
suda yumurta başka bir zevk :D
suda mı?nasıl oluyor?- yarın İnşallah yumurtalılardan birini yapacağım-
Kullanıcı avatarı

Re:

 #2072400  gönderen tusruhu
 27.11.2012 - 23:49:39
yok ben başka siteden almıştım bu tarifi. kendime ait olmadığını belirtmek için alıntıladım.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 65