Tarih: Cum Tem 30, 2010 10:44 pm Mesaj konusu : 4.sınıftan itibaren nasıl başlanmalı?
arkadaşlar ben hafiften 4.sınıfta başlamak istiyorum bir noktadan, çünkü bizim dönem sistem değişikliği için geçiş dönemi olduğu için az kiişi alındı ki bu bizi internlükte çok zorlucak. şu anki internlerin hemen hemen yarısı kadar kişiyiz, bu demek oluyor ki internlikte yoğunluktan pek zamanımız olmayacak. ben de bu yüzden erken start vermek istiyorum , kafamda ilk olarak temel bilimleri çalışmayı düşünüyorum, biyokimya-anatomi-mikrobiyoloji-patoloji-farma -fizyo-histo var, bizim okulda şu ana kadar anatomi ve farma dışında iyi eğitim verilmediği için bunun dışındakilere iyi zaman ayırmam gerekli sizce nasıl bir yol izlemeliyim?
RaDioaCTiVe
Intern Dr.
Tarih: Cum Tem 30, 2010 11:02 pm Mesaj konusu : Re: 4.sınıftan itibaren nasıl başlanmalı?
5te başlamalısın...doktor olmak tusu kazanmaktan daha önemli...
illa bişi yapıım diosan her stajda o stajın çıkmış tus sorularını 2 kez çöz...
_________________ Hastanın patolojisinden zevk alan manyaq radyolog...
Drtus Reklam
Tarih: 13.10.2009 Mesaj konusu : DrTUS Reklam
metilfenidat
Intern Dr.
Tarih: Cum Tem 30, 2010 11:44 pm Mesaj konusu : Re: 4.sınıftan itibaren nasıl başlanmalı?
bence stajlara çalış güzelce. örneğin harrison okuyarak çalış dahiliyeyi. iyi geçirilen 4. ve 5. sınıftan sonra, klinikte hiç sıkıntın kalmayacak zaten.
tus çalışmaya başlayınca da çok rahatlatacak elini.
deli07
Comez Tip Ogrencisi
Tarih: Cmt Tem 31, 2010 12:25 am Mesaj konusu : Re: 4.sınıftan itibaren nasıl başlanmalı?
yavaş ol bence.hızlı giden eşeğin taneleri meselesi olur yoksa.stajını öğrenerek geç yeter
DrSilesia
Comez Tip Ogrencisi
Tarih: Cmt Tem 31, 2010 12:27 am Mesaj konusu : Re: 4.sınıftan itibaren nasıl başlanmalı?
Genel öneri şudur...Tud datanın da genel editörü şunu der..Stajların yanında o stajla alakalı tus kitabını bitirirsen zaten çaktırmadan tusa çalışmış oluyorsun..Ve tusta 85 soruluk kısmı kısmen halletmiş oluyorsun...En doğrusu stajın yanında o staj kitabını da bitirmek...Bu yap sonra bana da dua edersin:)
DrSilesia
Comez Tip Ogrencisi
Tarih: Cmt Tem 31, 2010 12:31 am Mesaj konusu : Re: 4.sınıftan itibaren nasıl başlanmalı?
dostum bu linkteki videoyu izle sorunun cevabını alırsın ve tatmin olursun
Tarih: Cmt Tem 31, 2010 12:33 am Mesaj konusu : Re: 4.sınıftan itibaren nasıl başlanmalı?
stajlarını ihmal etme
tusa paralel kitaplar ile staj kitaplarına bak
Drtus Reklam
Ozzy84
Comez Asistan Dr.
Tarih: Cmt Tem 31, 2010 6:35 am Mesaj konusu : Re: 4.sınıftan itibaren nasıl başlanmalı?
başlanmamalı
lifestyle00
Stajer Dr.
Tarih: Pzr Ağu 01, 2010 12:44 am Mesaj konusu : Re: 4.sınıftan itibaren nasıl başlanmalı?
buyuk cogunluk baslanmamali diyor,hevesini de kirma tabi,kafana gore yap bisiler iste
nucsmartus
Comez Tip Ogrencisi
Tarih: Cum Ağu 06, 2010 7:41 am Mesaj konusu : Re: 4.sınıftan itibaren nasıl başlanmalı?
sakin oldur desek te sen dinlemicen nası olsa,,,,kendi yolunu çiz kardeş,,herkesin ideali kendi belirlediğidir...
hawk
Intern Dr.
Tarih: Cum Ağu 06, 2010 9:22 am Mesaj konusu :
gez eğlen dolaş biraz haytını yaşa. üç sene boyunca aklında tus olması strese sokar. gereksiz yere hayatını kısıtlar. bir noktadan sonra tusa karşı nefrete dönüşür. ilk girişte kazanacağın da kesin değil sonuçta ve yine hazırlanman gerekebilir ve bunu kaldıramayabilirsin. bence sadece stajlara sınav geçmek için değilde öğrenmek için çalışman bile klinik soruları çözmek için çok iyi bir temel oluşturmanı sağlar. illa bir şey yapıcam diyorsan staj sınavını verdikten sonraki birkaç gün o stajla ilgili çıkmış soruları çözebilirsin sıcağı sıcağına..
saraydin
Comez Tip Ogrencisi
Tarih: Cum Ağu 06, 2010 5:44 pm Mesaj konusu : Re:
dönem 4 te stajları geçmeye bak. Bize birkaç yıl önce Tusdata prospektus vermişti,staj için okumuştum hemde tus kitabıydı. çok faydasını gördüm. Ama asıl çalışmaya 5 te başla. Nasıl olsa hep eksik kalıyor:)
Drtus Reklam
drriza
DRTUS KURUCU ADMİNİ
Tarih: Cmt Ağu 07, 2010 7:53 am Mesaj konusu : Re:
Kacıncı sınıfta calısmaya baslamalıyım? Kaynak olarak ne secmelıyım. hangı sınıfta ne okumalıyım.... hepsını ıceren cok gusel bır roportaj cekmıstım samı beyle... cektıgım bu roportajı ızlemenızı onemle tavsıye ederım....
Tarih: Cmt Ağu 07, 2010 8:32 am Mesaj konusu : Re:
kardeşim çalışmak istiyorsan ve çalışabiliyorsan çalış
çalışmak kimseye zarar vermez yani dengesini ayarlicak mantıklı biriysen
kimseyi dinleme
herkes dur der keşke çalışabilsek
net cevap başlanmamalı) ama 4. sınıf hem doktor olabilmek için hemde tusu kazanabilmek için çok önemlidir, stajları boş geçmezsen kliniği sonra rahat halledersin birde çok istiyorsan stajla ilgili çıkmış sorulara bak.. abla tavsiyesi fazla zorlama ki çalışman gereken zamanda pilin bitmesin...
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız
DrTus.com :: Bu site Dr.Rıza Eröksüz tarafından kurulmuştur. Bu sitedeki dökümanlar ve yazılar, yazarlarına aittir. Sitedeki bilgiler izin alınmadan yayınlanamaz.