Tarih: Prş Tem 29, 2010 1:56 am Mesaj konusu : askerlik tecil (bir soru)!
arkadaşlar mezuniyet sonrası 2 yıllık hakkım ocak 2011de bitiyordu,mecburide hastaneden mecburi bitimine kadar tecil edilmesi için yazı gönderdik demişlerdi
peki ben istifa edersem(yine:(( ) tecilim eski haline döner dimi(ocak 2011)??
time
Intern Dr.
Tarih: Prş Tem 29, 2010 2:03 am Mesaj konusu : Re: askerlik tecil (bir soru)!
hayatımda ilk defa mecburide hastanenin pratisyenlerin askerliğini tecil ettiğini duydum;-))))
dostum bir terslik olmasın
Drtus Reklam
Tarih: 13.10.2009 Mesaj konusu : DrTUS Reklam
drdrme
Stajer Dr.
Tarih: Prş Tem 29, 2010 2:08 am Mesaj konusu : Re: askerlik tecil (bir soru)!
niye öyle dedin yahu.yani tecil lafı olmamış tabi ama mecburi bitimine kadar tecil imkanı diye birşey yok mu demek istiyosun?
tecili yapan hastane dııl tabı onu dıyosan:))
NISAY
Basasistan
Tarih: Prş Tem 29, 2010 2:28 am Mesaj konusu : Re: askerlik tecil (bir soru)!
sanırım 5. veya 6. hizmet bölgelerinde, kurumunuz "bu personele ihtiyacım var" diye yazı gönderirse şubenize, mecburi bitimine kadar tecil edilebiliyor askerlik.
ama istifa durumunda olaylar nasıl gelişiyor onu bilemiyorum...
Tarih: Prş Tem 29, 2010 3:20 am Mesaj konusu : Re: askerlik tecil (bir soru)!
evet 6.bölge,istifa sonrası nasıl olacağını da artık şubeden öğrenecez.hayatında ilk defa böyle birşey duyanların olması da oldukça ilginç
time
Intern Dr.
Tarih: Prş Tem 29, 2010 4:06 am Mesaj konusu : Re: askerlik tecil (bir soru)!
ahahah taş bana sanırım
arkadaşım mezuniyetten sonra yapılan 2 sene tecil dışında yok mecburi hizmetten dolayı yok bilmem neden dolayı diye tecil olmaz;-)
ÖZEL KOŞUL; örneğin bir ilde sadece 1 tane cerrah varsa ve bu cerrah da isterse ve o şehirde mazereten çalışıyorsa mazereti bittikten sonrada "İHTİYAÇTAN" dolayı sağlık müdürlüğünün teklifiyle çalışmaya devam edebilir...
Ama ASKERLİĞİ mecburin bitene kadar tecil etme yetkisi kimsede yok!!!! böyle bir olayda yok!!
Ben sana olacağı söyleyeyim; şubeyi arayacaksın ve sana şubeden mezuniyet tarihinden itibaren yapılan 2 yıl tecili söyleyecekler,,,,,
Eğer pratisyensen, mecburiden istifa et yada müstafi sayıl farketmez!!! askerlik tecil tarihini uzatacak tek güç "SAĞLIK RAPORU"dur........
drdrme
Stajer Dr.
Tarih: Prş Tem 29, 2010 5:11 am Mesaj konusu : Re: askerlik tecil (bir soru)!
dostum bu ilde yapılanı aynen aktarıyorum;ben ve ilçede çalışan bir arkadaşa yapılan,(il-ilçeler toplam pratisyen sayısı 44)arkadaşa hiç sormadan,bana sorarak değil söyleyerek çalışmaya devam edebilmemizle ilgili yazı yazdılar ilgili şubelere.
sanırım bu noktada senin yanıldığın özel durumun ççoookk da özel olmaması-tek cerrah olup ili kurtarmak gibi-5 ve 6.bölge hizmet gruplarında olay böyle basit.kaldı ki benim sorum askerliğim mecburi nedeniyle ertelenebilir mi DEĞİLDİ.çünkü bunu zaten yaptılar benim sorum sonrasında yani ben istifa edince mezuniyetimden itibaren olan tarih hala gecerlı olacak değil mi idi.
Drtus Reklam
akburak
Stajer Dr.
Tarih: Prş Tem 29, 2010 8:29 pm Mesaj konusu : Re: askerlik tecil (bir soru)!
time demiş ki:
ahahah taş bana sanırım
arkadaşım mezuniyetten sonra yapılan 2 sene tecil dışında yok mecburi hizmetten dolayı yok bilmem neden dolayı diye tecil olmaz;-)
ÖZEL KOŞUL; örneğin bir ilde sadece 1 tane cerrah varsa ve bu cerrah da isterse ve o şehirde mazereten çalışıyorsa mazereti bittikten sonrada "İHTİYAÇTAN" dolayı sağlık müdürlüğünün teklifiyle çalışmaya devam edebilir...
Ama ASKERLİĞİ mecburin bitene kadar tecil etme yetkisi kimsede yok!!!! böyle bir olayda yok!!
Ben sana olacağı söyleyeyim; şubeyi arayacaksın ve sana şubeden mezuniyet tarihinden itibaren yapılan 2 yıl tecili söyleyecekler,,,,,
Eğer pratisyensen, mecburiden istifa et yada müstafi sayıl farketmez!!! askerlik tecil tarihini uzatacak tek güç "SAĞLIK RAPORU"dur........
Tarih: Prş Tem 29, 2010 8:30 pm Mesaj konusu : Re: askerlik tecil (bir soru)!
ustelik saglik raporundan daha kuvvetli gucler de var
doc
Comez Tip Ogrencisi
Tarih: Cum Tem 30, 2010 2:58 pm Mesaj konusu : Re: askerlik tecil (bir soru)!
Eğer mecburi hizmetinden istifa edersen, senin için getirilmiş olan tecil durumu da ortadan kalkar ve ilk celp döneminde yeniden Samsun'un yolunu tutarsın. Neticede senin için yapılan tecil, sadece o görevi sürdürdüğün süre için geçerli. Görevi yapmıyorsan, o zaman tecil etmenin de mantığı ortadan kalkmış demektir.
Simurg
DRTUS ADMIN YARDIMCISI
Tarih: Cum Tem 30, 2010 9:57 pm Mesaj konusu : Re: askerlik tecil (bir soru)!
mecburi hizmetin sadece 5 ve 6. bölgelerinde boyle bır uygulama var kurum mecburi hizmeti devam eden personelının askerlık celbını ertelemesı ıcın personelı hakkında askerlık subesıne yazı gonderebılıyor. ANCAK 5 ve 6. hızmet bolgelerının toplam suresı zaten 300 ve 350 .. eger sız yenı mezun olarak basladıysanız mecburi hizmetiniz bittiği zaman bu haktan yararlanmanız zor goruluyor.
_________________ ŞAMPİYON!!
Butterfly....
dr6161
Comez Tip Ogrencisi
Tarih: Cmt Tem 31, 2010 2:52 am Mesaj konusu :
askerlık subesıne gıtmeden ertelemek ıcın aldıgımız ıstırahat raporlarını posta ıle veya baska bırı subeye teslım etse sıkıntı olurmu yardımm
Drtus Reklam
dr6161
Comez Tip Ogrencisi
Tarih: Cmt Tem 31, 2010 4:52 am Mesaj konusu :
bır de 31 temmuzda hafta sonuna gelıyor rapor almamız.2 agustostan ıtıbaren raporu alsak sorun olurmu yardımmm
drdrme
Stajer Dr.
Tarih: Cmt Tem 31, 2010 5:49 am Mesaj konusu : Re:
Alıntı:
Eğer mecburi hizmetinden istifa edersen, senin için getirilmiş olan tecil durumu da ortadan kalkar ve ilk celp döneminde yeniden Samsun'un yolunu tutarsın. Neticede senin için yapılan tecil, sadece o görevi sürdürdüğün süre için geçerli. Görevi yapmıyorsan, o zaman tecil etmenin de mantığı ortadan kalkmış demektir.
ama okul sonrası iki senelik dönemim bile daha bitmedi ki
kukasenn
Comez Tip Ogrencisi
Tarih: Cmt Tem 31, 2010 7:37 am Mesaj konusu : Re:
drdrme demiş ki:
Alıntı:
ama okul sonrası iki senelik dönemim bile daha bitmedi ki
dert edilecek bir şey yok senin için 2 yıllık süren devam ediyorsa atıyorum yanlışlıkla bakaya kalsanda ki bana oldu işlem yapamazlar 2 yıllık tecil aldıysan. o yalnışı düzeltirler.
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız
DrTus.com :: Bu site Dr.Rıza Eröksüz tarafından kurulmuştur. Bu sitedeki dökümanlar ve yazılar, yazarlarına aittir. Sitedeki bilgiler izin alınmadan yayınlanamaz.