Tusdata Reklam Üst
PORTAL FORUMLAR DOSYALAR REÇETE 2010 MEDİLAN MEDİ VİDEO DR. BECAYİŞ

HASTANE Rehberi

DrTus.com - Başlık Görüntüleniyor - kafam karmakarısık:S tus hayat beklentıler...
SSS SSS Arama Arama Üye Listesi Üye Listesi Kullanıcı Grupları Kullanıcı Grupları Profil Profil Özel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapın Özel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapın Kayıt Kayıt Giriş Giriş
Geçerli Zaman: Pzr Eyl 05, 2010 8:56 pm Cevaplanmayan mesajlar
kafam karmakarısık:S tus hayat beklentıler...
Yeni Başlık GönderCevap Gönder
Önceki başlık Sonraki başlık
Yazar Mesaj
nileren2009
Stajer Dr.
Stajer Dr.

TarihTarih: Sal Tem 27, 2010 6:30 pm
MesajMesaj konusu : kafam karmakarısık:S tus hayat beklentıler...
Alıntıyla Cevap Ver

bebekliğimden beri sistemli eğitimden gectim.ılkokuldan berı aldıgım bır suru turkıye derecesı var.hıc calısmadan unıversıte sınavında çapayı kazandım.(öss ile)bır sene orda kaldıktan sonra aılemın ıstemesı ve benım ıstegım uzerıne baska bı tıp fakultesıne gectım.gene asla ama asla cok calısmadan fınal zamanı bıle gunde ıkı saat calısmanın uzerıne cıkamadan hıc kalmadan sene uzatmadan okulu tamamladım.

sımdı ıse kafam allak bulak.her goren senın gıbı bırı nasıl tusa calısmaz dıyor.sen bu hallere layıkmısın dıye ajıtasyon yapanlar bıle var.tamam zekı olabılırım ama tus zeka ısı degıl kı.oturup calısılacak.ve ben ıtıraf edeyım gercekten calısmanın ne oldugunu bılmıyorum.gunde on saat calısan arkadaslarıma bakıp ben hıc calısmıyorum derken benım yalan soyledıgımı zannetmelerınden nefret edıyorum.dogru soylededıgıme kımse ınanmıo.
bunun yanında cok zamanım oldugu ıcın dolu dolu ınternluk yaptım bazen is yuku anlamında abartılarsada herkesten acayıp seyler ogrendım.cunku vaktım vardı.ama kımsenın gozunde ogrendıklerımın kıymetı yoktu.en basında sogukkanlı olmayı ogrendım.bı hasta ex oldugunda yanımda kımse yoksa ne yapacagımı gordum.her bolumde ovgulerle karsılastım.her asıstan hangı bolume gıtsem sen bızım bolume gelsene cok basarılı olursun dedı.bılıyorum kı bunu gonulden soyledıler.cerrahıye ayrı bı yetenegım var onu bılıyorum.ama nobet tutacak gucum yok onu da bılıyorum.kazansam mutlu olamamktan korkuyorum.cunku egosal tatmını sımdıye kadar bı cok kere yasadım bı halt olmuo.herkes opuyo kutluyo ve gecıyo bendekı etkısı.
pratısyenlıkle mutlu olur muyum bılmıyorum.
kafam o kadar karısıkki.daha nereye atanacagımı bıle bılmıyorum.pişman olmak keske demek de ıstemıyorum.haa bı de asık oldum.artık onu da dusunmek ıstıyorum.yanı kararlarımı verırken.allahtan ne yaparsan yap ben yanındayım dıyen bır sevgılım var.yoksa onun da baskısı olsa ıyıce kotu hıssederdım.
bı yanım cerrah ol dıyo herseye ragmen, bı yanımda amaaaaaan bosver degecek mi dıyor.
babamsa bı umut ılerde cerrah olacagımın hayalını kuruyo ama bana da kıyamıyo:Dbılıyorum.o yuzden hıc bır sey demıyor.

ohhh be nıye bılmıyorum ama bunu sızlere anlatmak ıstedım.ıcımdekı karmasa degısırmı duzelır mı azalır mı bılemem ama bıraz olsun rahatladımSmile))
Kullanıcı profilini görÖzel mesaj gönder Başa dön
drminigirl
Intern Dr.
Intern Dr.

TarihTarih: Sal Tem 27, 2010 6:52 pm
MesajMesaj konusu : Re: kafam karmakarısık:S tus hayat beklentıler...
Alıntıyla Cevap Ver

İNANA NE İLKSİN NE SON..İNAN KAZANMADAN İÇİNDEKİ KARMAŞA DİNMEYECEK...PRATİSYEN KALIRSAN MUTLU OLUR MUSUN BU KADAR FİKİR UÇUŞURKEN İÇİNDE HAYIR:((
EN İYİSİ TİTRE VE KENDİNE GEL..KİMSE KAZANDIM BU MUTLULUK BANA YETER DİE ÇALIŞMIO..HERKESİN DERDİ BAŞARAMAYIP MUTSUZ OLMAKTA..VE HERKESİN SANA BAKIŞLARINDA O DUYGUYU HİSSTMEKTE...EN İYİSİ ELİMDEN GELENİ YAPTIM DEMENDE..RUHUN BUNU DUYUNCA DURULACAK KARMAŞA MARMAŞA KALMAYACAK..AMA BÖYLE BEKLERSEN RUHUNU TIRMALAR ACABALAR...

TarihTarih: 13.10.2009
Mesaj konusu : DrTUS Reklam

Başa dön
draranesp
Comez Tip Ogrencisi
Comez Tip Ogrencisi

TarihTarih: Sal Tem 27, 2010 7:34 pm
Alıntıyla Cevap Ver

BEN SANA İNANIYORUM,ANCAK NE OLUR YAZDIKLARIMI İYİ OKU:::: MESAJİNİ OKURKAN SANKİ BENİ YAZMIŞIN GİBİ..KENDİMİ OKUYORDUM..BU YAPIDA BİR TEK SEN DEĞİLSİN..İNAN ONLARCA DOKTOR ARKADAŞIMIZ DA BÖYLE..BEN 2003 YILINDA MEZUN OLDUM VE ÜLKEMİZİN EN GÖZDE FAKÜLTELERİNDEN MEZUN OLDUM..PRATİSYENLİĞİ TERCİH ETTİM...((
her goren senın gıbı bırı nasıl tusa calısmaz dıyor.sen bu hallere layıkmısın dıye ajıtasyon yapanlar bıle var.tamam zekı olabılırım ama tus zeka ısı degıl kı.oturup calısılacak.ve ben ıtıraf edeyım gercekten calısmanın ne oldugunu bılmıyorum.gunde on saat calısan arkadaslarıma bakıp ben hıc calısmıyorum derken benım yalan soyledıgımı zannetmelerınden nefret edıyorum.dogru soylededıgıme kımse ınanmıo.))) YAZDIĞIN AYNEN KESİP YAPIŞTIRDIM ÇÜNKÜ BENİ ANLATIYOR...BUNUN İÇİN PRATİSYENLİĞİ TERCİH ETTİM..AMA MAALESEF BÖYLE GİTMİYOR..HİÇ KİMSE SENİ TEKDİR ETMİYOR..BULDUĞUN VE KURTARDİĞİN İNSANLAR HEPSİ UZMANLARA MAL EDİLİYOR..GEÇİCİ GÖREVLENDİRMELER BİTMEK BİLMİYOR..KİMSE SAHİP ÇIKMIYOR..MADDİ OLARAK TATMİN YOK...VE AÇIKÇASI PRATİSYENLİK ŞAMAROĞLANA DÖNDÜ..ÖMRÜMÜN EN GÜZEL YILLARI DOĞUDA HARCADIM..5.5 YIL..İLKELERİM PEŞİNDE KOŞYORDUM ..SONUÇ FİYASKO...NEYSE UZUN MEVZU.7 YILIMI RESMEN BOŞA HARCANDI..KEŞKE TUSA HAZIRLANSAYDIM.ŞİMDİ ENAZ 1 İLE 2 YILDIR UZMAN OLURDUM..PİŞMANIM PİŞMANIMMMM.7 YILLIK PRATİSENLİKTEN SONRA ŞİMDİ TUSU KAZANMYA KARAR VERDİM VE KAZANACAĞIM ..HEDEF NİSAN 2011.SAKIN ÖYLE BİR HATA YAPMA..NE YAPAR EDER TUSU KAZAN..VE ŞUNU BİLİN 8- 9 SAAT ÇALIŞMA PROGRAMLARA DA GEREK YOK...SADECE BİRAZ GAYRET..O KADAR..SANA ÖNERİM AZ SAAT,DEVAMLILIK,KONSANTRASYON VE DÜZEN ...BAŞARILAR
kadirb
Kidemli Asistan Dr.
Kidemli Asistan Dr.

TarihTarih: Sal Tem 27, 2010 9:15 pm
Alıntıyla Cevap Ver

bak ben de çapa mezunuyum ve ilk tusuma girmedim..çünkü hiç çalışmamıştım..mecburiye gittim fena da kazanmıyordum aslında..sonra baktım ki pratisyen o kadar aşağılanıyor ki bu memlekette..müdürlüğün görevlendirdiği bi sağlık memuru gelmiş sağlık ocağında bana hesap soruyor aklınca fırça çekmeye çalışıyor..tabii öle alışmış diğer pratisyen arkadaşlardan..ama ben o kadar sinirlendim ki üstüne yürüdüm kovdum sağlık ocağından vs..sonra da müdürlükten tanıdıkları aracılığıyla bana soruşturma açtılar..ben de gittim hem il sağlık müdürüyle kavga ettim bayaa bağırdım çağırdım istifa ettim sonra..tus çalışmaya karar verdim o gazla..
yani bunları düşün ona göre planını yap geç olmadan başla çalışmaya..türkiyenin hali bu..muhtar gelir akıl verir bilmem kim gelir işine karışır..pratisyenlik yapılacak iş değil..
nileren2009
Stajer Dr.
Stajer Dr.

TarihTarih: Sal Tem 27, 2010 9:46 pm
Alıntıyla Cevap Ver

benı anlayan bırılerının olması ne guzel.draranesp dedıklerın o kadar ıcten kii.çok sagol...inşallah çalışma azmini bulurum bende...ne olacagımı su an bılmıyorum ama olsun.
kadirb anlattıkların nasıl kötü..başına gelenler ıcın cok uzuldum.inşallah en kısa zamanda uzman olursun ve hakkettıgın degerı görürsün .(belkide kazanmıssındır.)
drfunal
Basasistan
Basasistan

TarihTarih: Sal Tem 27, 2010 9:48 pm
Alıntıyla Cevap Ver

kadirb demiş ki:
bak ben de çapa mezunuyum ve ilk tusuma girmedim..çünkü hiç çalışmamıştım..mecburiye gittim fena da kazanmıyordum aslında..sonra baktım ki pratisyen o kadar aşağılanıyor ki bu memlekette..müdürlüğün görevlendirdiği bi sağlık memuru gelmiş sağlık ocağında bana hesap soruyor aklınca fırça çekmeye çalışıyor..tabii öle alışmış diğer pratisyen arkadaşlardan..ama ben o kadar sinirlendim ki üstüne yürüdüm kovdum sağlık ocağından vs..sonra da müdürlükten tanıdıkları aracılığıyla bana soruşturma açtılar..ben de gittim hem il sağlık müdürüyle kavga ettim bayaa bağırdım çağırdım istifa ettim sonra..tus çalışmaya karar verdim o gazla..
yani bunları düşün ona göre planını yap geç olmadan başla çalışmaya..türkiyenin hali bu..muhtar gelir akıl verir bilmem kim gelir işine karışır..pratisyenlik yapılacak iş değil..

ne kadar guzel ozetlemişsin.işte pratisyenlik budur...................

[/url]
eelmdab
Comez Tip Ogrencisi
Comez Tip Ogrencisi

TarihTarih: Sal Tem 27, 2010 10:01 pm
Alıntıyla Cevap Ver

Tam 10 yıl oldu mezun olalı... Kendime her yıl dönümünde verdiğim sözü tutamadığım bir yıl daha geçirdim... Hala sevmediğim bir işte ;her gün küfrede ede geliyorum çalışmaya...Ve artık TUS için yaptığım tek şey bu siteyi takip etmek;uzaklardan izlemek... Sayfa çevirmeyeli 1 yıl oldu belki de...En son ne zaman sınava girdiğimi hatılamıyorum bile...

Antalyanın merkezinde ve nispeten rahat bir işte çalışıyor olmak dışında tesellim yok... Başarısızım,zavallıyım,sefilim... Becerip de kazanamdığım,daha doğrusu ders çalışmayı bir türlü beceremediğim için bu kaderi hala yaşıyorum...

10 sene önce bu saatlerde Halk Sağlığı dersinde hala sunum yapma derdinde idik ve saat 17.00 olsun da öğrenci işlerinden çıkış belgesini alalım;ertesi gün Ankaraya yetiştirelim de (son gündü başvuru için) bir an önce atanalım derdinde idik... Oysa önümde hiç düşünmediğim bir seçenek daha vardı;o yıllarda kolay kolay kimsenin seçmediği seçenek;yani memleketine dönüp ders çalışmak...

Ben kura çektim ve gittim;belki de hayatımın hatalar silsilesi bu kararımla başladı...

10 yıl oldu ve mesleki açıdan bir adım öteye gidemedim... Benle aynı akderi yaşayan can arkadaşım geçen sene kaderine isyan etti...Aynı işi yapıyorduk;ekstradan küçük bir poliklinikte nöbet tutmaya başladı.Aile hekimliği ve iş yeri hekimliği sertifikası aldı. Tabip odasının düzenlediği kursalara gitti ve kendini hazır hissettiğinde şehrinin büyük bir hastanesinin acilinde çalışmaya başladı...Hayatının akışı bir anda değişti;ben ise hala bekliyorum değmesini sihirli bir elin omzuma...

10 yıl geçti ve ben utanıyorum artık layığıyla bu mesleği yapmadığım,yapamadığım için...Herkes iyi bir insan,iyi bir dost,iyi bir arkadaş hatta iyi bir eş olduğumu söylerken bir kez dahi mesleğimde yetkinliğim için iyi bir söz duymadım... Acı şeyler bunlar...

Kendime yıllar önce söz vermiştim 10 yıl olmadan bu sınavı kazanacağım diye... İlk dekat biterken beceremedim;bir gün çocuğum olursa bu beceriksizliğimi yüzüme bir de o vurursa ne yapar ne ederim diye düşünmeye bile korkuyorum...Çünkü düşünürsem kendimden korkuyorum...
Drtus Reklam

Başa dön
drfunal
Basasistan
Basasistan

TarihTarih: Sal Tem 27, 2010 11:34 pm
Alıntıyla Cevap Ver

eelmdab demiş ki:
Tam 10 yıl oldu mezun olalı... Kendime her yıl dönümünde verdiğim sözü tutamadığım bir yıl daha geçirdim... Hala sevmediğim bir işte ;her gün küfrede ede geliyorum çalışmaya...Ve artık TUS için yaptığım tek şey bu siteyi takip etmek;uzaklardan izlemek... Sayfa çevirmeyeli 1 yıl oldu belki de...En son ne zaman sınava girdiğimi hatılamıyorum bile...

Antalyanın merkezinde ve nispeten rahat bir işte çalışıyor olmak dışında tesellim yok... Başarısızım,zavallıyım,sefilim... Becerip de kazanamdığım,daha doğrusu ders çalışmayı bir türlü beceremediğim için bu kaderi hala yaşıyorum...

10 sene önce bu saatlerde Halk Sağlığı dersinde hala sunum yapma derdinde idik ve saat 17.00 olsun da öğrenci işlerinden çıkış belgesini alalım;ertesi gün Ankaraya yetiştirelim de (son gündü başvuru için) bir an önce atanalım derdinde idik... Oysa önümde hiç düşünmediğim bir seçenek daha vardı;o yıllarda kolay kolay kimsenin seçmediği seçenek;yani memleketine dönüp ders çalışmak...

Ben kura çektim ve gittim;belki de hayatımın hatalar silsilesi bu kararımla başladı...

10 yıl oldu ve mesleki açıdan bir adım öteye gidemedim... Benle aynı akderi yaşayan can arkadaşım geçen sene kaderine isyan etti...Aynı işi yapıyorduk;ekstradan küçük bir poliklinikte nöbet tutmaya başladı.Aile hekimliği ve iş yeri hekimliği sertifikası aldı. Tabip odasının düzenlediği kursalara gitti ve kendini hazır hissettiğinde şehrinin büyük bir hastanesinin acilinde çalışmaya başladı...Hayatının akışı bir anda değişti;ben ise hala bekliyorum değmesini sihirli bir elin omzuma...

10 yıl geçti ve ben utanıyorum artık layığıyla bu mesleği yapmadığım,yapamadığım için...Herkes iyi bir insan,iyi bir dost,iyi bir arkadaş hatta iyi bir eş olduğumu söylerken bir kez dahi mesleğimde yetkinliğim için iyi bir söz duymadım... Acı şeyler bunlar...

Kendime yıllar önce söz vermiştim 10 yıl olmadan bu sınavı kazanacağım diye... İlk dekat biterken beceremedim;bir gün çocuğum olursa bu beceriksizliğimi yüzüme bir de o vurursa ne yapar ne ederim diye düşünmeye bile korkuyorum...Çünkü düşünürsem kendimden korkuyorum...

rahat dediğiniz iş yerinin rahat olduguna emin misiniz........er gec tak ediyor pratisyenlik insanın canına.....tus olmazsa olmaz gibi bişey sanırım

[/url]
qoobe
Kidemli Asistan Dr.
Kidemli Asistan Dr.

TarihTarih: Sal Tem 27, 2010 11:47 pm
MesajMesaj konusu : 
Alıntıyla Cevap Ver

Ben de 15 yıldır bunları yaşıyorum. Sanırım en kıdemli benim. Very Happy Ben de biraz toparlayıp kendi hikayemi yazayım. Bu arada benim gibi çok arkadaşım var. Smile
nileren2009
Stajer Dr.
Stajer Dr.

TarihTarih: Sal Tem 27, 2010 11:54 pm
MesajMesaj konusu : Re:
Alıntıyla Cevap Ver

depresyona gırecem az kaldıı Very Happy
miraj
Comez Tip Ogrencisi
Comez Tip Ogrencisi

TarihTarih: Sal Tem 27, 2010 11:58 pm
MesajMesaj konusu : Re:
Alıntıyla Cevap Ver

gerçekten sıkıntılarından kurtulmak istiyorsan kurtulmanın yolunu bulacak kadar zeki olduğunu da unutma derim.
kadirb
Kidemli Asistan Dr.
Kidemli Asistan Dr.

TarihTarih: Çrş Tem 28, 2010 12:22 am
Alıntıyla Cevap Ver

nileren2009 demiş ki:
benı anlayan bırılerının olması ne guzel.draranesp dedıklerın o kadar ıcten kii.çok sagol...inşallah çalışma azmini bulurum bende...ne olacagımı su an bılmıyorum ama olsun.
kadirb anlattıkların nasıl kötü..başına gelenler ıcın cok uzuldum.inşallah en kısa zamanda uzman olursun ve hakkettıgın degerı görürsün .(belkide kazanmıssındır.)

ya ben bile kazandım senin gibi zeki birisi yata yata kazanır Smile
Drtus Reklam

Başa dön
nileren2009
Stajer Dr.
Stajer Dr.

TarihTarih: Çrş Tem 28, 2010 12:28 am
Alıntıyla Cevap Ver

hepiniz supersınızzz
VADEMECUM_03
Comez Tip Ogrencisi
Comez Tip Ogrencisi

TarihTarih: Çrş Tem 28, 2010 2:57 am
Alıntıyla Cevap Ver

zeka ile tus'un alakası olsaydı benim mental retarde arkadaşlarım türkiye derecesi yapamazlardı. ciddi diyorum.... mezun olunan üniversite ile de hiç alakası yok
VADEMECUM_03
Comez Tip Ogrencisi
Comez Tip Ogrencisi

TarihTarih: Çrş Tem 28, 2010 2:58 am
Alıntıyla Cevap Ver

EŞŞŞEKLER gibi çalışmak.... başka çözümü yok.... dersaneye giitim .... o kadar da abartılı eğitim yok.... salla gitsin... kendin çalış
Mesajları göster:    
Önceki başlık Önceki başlık
Yeni Başlık GönderCevap Gönder

Geçiş Yap:   

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

© 2004 DrTus.com :: ilk ve tek tus portalı:: İletişim: info@drtus.com  
DrTus.com :: Bu site Dr.Rıza Eröksüz tarafından kurulmuştur. Bu sitedeki dökümanlar ve yazılar, yazarlarına aittir. Sitedeki bilgiler izin alınmadan yayınlanamaz. Tasarım ve Programlama : Melik UÇAR

DrTus, Tus, Tus Soruları, Tus Taban Puanları, Tus Tercih Rehberi, Askerlik ve Tus, Yabancılar ve Tus, Tıp Dışı Branşlar ve Tus, Tus İngilizce sınavı, Tus Klavuzları, Doktor Atama , Doktor Becayiş, Doktor Haber, Tus Kitapları, Tus Dersaneleri, Tusem, Yestus, Tumer,Tusdata,Prospektus, Klinisyen, DrTus, Doktor Forumları, Medikal Linkler, Tıp Linkleri, Tus Forumları, OSYM ve Tus, Tus Sonuçları, 2008 Eylül tus, 2009 Nisan Tus, E-tus,Medikal Rehber, Medikal İlan, Doktor İlan, Medical ebooks, Medikal download, Ücretsiz Tus kitapları, Tus Puan hesaplama, Onlinedeneme, Tusonline,Akademisyen,Tusmerkezi,İlaç Rehberi,Farmalist,Medikal sunumlar, Uzmanlık Tezleri, Asistan Doktorlar, Hastane Rehberi, Tıp Fakülteleri,Devlet Hizmet Yükümlülüğü,Hastane Dönerleri
PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. :: Tus ve Tıp Sitesi :: Eksitus.com :: This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.