Tusdata Reklam Üst
PORTAL FORUMLAR DOSYALAR REÇETE 2010 MEDİLAN MEDİ VİDEO DR. BECAYİŞ

HASTANE Rehberi

DrTus.com - Başlık Görüntüleniyor - Ben bir ev doktoruyum. Peki kimdir ev doktorları? Ne yapar?
SSS SSS Arama Arama Üye Listesi Üye Listesi Kullanıcı Grupları Kullanıcı Grupları Profil Profil Özel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapın Özel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapın Kayıt Kayıt Giriş Giriş
Geçerli Zaman: Pzr Eyl 05, 2010 9:07 pm Cevaplanmayan mesajlar
Ben bir ev doktoruyum. Peki kimdir ev doktorları? Ne yapar?
Yeni Başlık GönderCevap Gönder
Önceki başlık Sonraki başlık
Yazar Mesaj
ephemera
Comez Tip Ogrencisi
Comez Tip Ogrencisi

TarihTarih: Pts Tem 19, 2010 11:25 pm
MesajMesaj konusu : Ben bir ev doktoruyum. Peki kimdir ev doktorları? Ne yapar?
Alıntıyla Cevap Ver

Ev doktoru bir nevi doktorun evde kalmışıdır. Tus doktoru da diyebiliriz. Doktorları da değersizleştirme, aşağı çekme yolundaki sistemli uğraşlar sonucu ne pratisyen, ne de aile hekimi olarak huzur bulamayacağını bilen; uzman olursa yırtacağını sanan; aslında bunun da büyük bir yanılgı olduğunu içten içe hissetse de, tus yoluna bir kez girdiği için artık dönüşü olmayan doktordur.

Yeni mezundur, ufacık tefecik içi dolu turşucuktur, zavallıdır. Ölmüştür, ağlayanı yoktur. Tıp fakültesindeki 6 yılını "Yaa son gün çalışıyorum, eski soru yetiyor, sınavları veriyorum, süper miyim neyim, evet evet süperim ben" diyerek hezeyanlar içinde; aklı 5 karış, biranın köpüğü 2 karış olacak şekilde geçirmiş; ama artık g.te gelmiştir. Bu aşamayı geçemeyene ağlasa da meme yoktur. O; düzenli çalışan, ama eğlenmesini de bilen, ilk girdiği tusu kazananlardan değildir. Zaten kendisi de bol bol ağlar, mız mız mızlar. Yaşına bakar ağlar, cebine bakar, sivilcesine, göbeğine bakar ağlar. Hele liseden ordan burdan yaşıtı olan arkadaşlarının "sailing to.. Netherlands.." bilmem ne fotograflarına facebooktan hiç bakmasın, kıyamam, bu kadarı da günah.

Neyse konu başlığımızdan sapmayalım, yaramız deşilince hemen cıvımayalım.Toparlamak gerekirse, ev doktorlar; tıp fakültesi mezunu, hiç doktorluk yapmadan eve kapanmış ezber yapan, veya bir süre iş olsun diye sağlık ocağında çalışıp istifa etmiş, sonra eve kapanmış, ezber yapan insancıklardır. Bu ikinci grup, yani istifa eden grup muhtemelen; "mutlaka gidilmeli görülmeli, doğa harikası, kültür mirası" diye daha önce kendisinin de vik vik öttüğü o uzak yerlere devlet memuru olarak çalışmaya gidince ağzının payını, boyunun ölçüsünü de almıştır ekstradan, o konuya hiç girmiyorum. "Türk tıp tarihinin en çok satan kitabı dersaneleri" ne de hiç girmiyorum, devam ediyorum ve ev doktoru kimdir? i son bir kaç paragrafla bitirmeye çalışıyorum.

Sonuçta ev doktorları ailesinin yanına dönmüş, evde oturup ders çalışan, eşşek kadar olmuş çocuklardır. Başka bir alemde yaşamaktadırlar. Bir hasta söz konusu olduğunda (kendileri vaka der) bildikleri şeyler ( ki o da aşağıda 5 şık olursa) ;
en sık sebebi..en olası tanısı..en yararlı testi.. en uygun bilmemnesi..en kesine en yakın kriteri.. en en en kesin kriteri.. o aşamadan sonra ilk yapılması gerekeni, vs vs dir. Hatta harika tekerlemeleri vardır. Basit bir örnekle tekerlemeleri mesela şöyle bir şeydir:
Akciğer kanserinin en önemli sebebi sigaradır. Asbest de akciğer kanserinin önemli sebeplerinden birisidir. Asbest ayrıca mezotelyomanın en sık sebebidir. Ama asbestin en sık neden olduğu kanser mezotelyoma değil akciğer kanseridir. Asbestin en sık yaptığı şeyse kanser değil plevral plaktır... gib gibi gibi..

Tekerlemede teklerlerse de üzülmezler.. çünkü şüphesiz en iyi oldukları şey onları kurtarakcaktır... O mucize şey... 5 şıkkı 2 şıkka düşürme sanatıdır ki, iyi bir beşten ikiye düşürücü iseler sırtlarının asla yere gelmeyeceğini bilirler..

Bununla da kalmaz ev doktorları.. Bir yandan, komşular ve aile fertleri için aksi ispat edilinceye kadar şeker, tansiyon, kalp hastalıkları uzmanı; beslenme uzmanı, alkolle birlikte alınmaması gereken ilaçlar uzmanı, her türlü tahlil tetkik sonucuna bakma ve yorumlama uzmanıdırlar.

Ev doktorları utanmadan aramızda yaşamaktadırlar..
Kullanıcı profilini görÖzel mesaj gönder Başa dön
dranestezi26
Comez Tip Ogrencisi
Comez Tip Ogrencisi

TarihTarih: Pts Tem 19, 2010 11:33 pm
MesajMesaj konusu : Re: Ben bir ev doktoruyum. Peki kimdir ev doktorları? Ne yap
Alıntıyla Cevap Ver

süper bir yazı olmuş ya,sen yazdıysan senin ellerine,cümlelerine sağlık,başkası yazıdysa onun fikirlerine,cümlelerine sağlık,süper özetlenmiş
Drtus Reklam

TarihTarih: 13.10.2009
Mesaj konusu : DrTUS Reklam

Başa dön
dr_prometheus
PROFESOR
PROFESOR

TarihTarih: Pts Tem 19, 2010 11:38 pm
MesajMesaj konusu : Re: Ben bir ev doktoruyum. Peki kimdir ev doktorları? Ne yap
Alıntıyla Cevap Ver

çok güzel bi yazı,son 1 senedeki halim,neyse mecburiye geri dönüyorum en azından işe yarar hissedicem kendimi ...
teşekkürler.

Comez Tip Ogrencisi
Comez Tip Ogrencisi

TarihTarih: Pts Tem 19, 2010 11:46 pm
Alıntıyla Cevap Ver

teşşekkürler..insan dolunca taşıyor işte böyle:)
hevidarr
DRTUS MODERATORU
DRTUS MODERATORU

TarihTarih: Sal Tem 20, 2010 12:37 am
MesajMesaj konusu : 
Alıntıyla Cevap Ver

yarama tuz basmayın yahu

drdenizim
Stajer Dr.
Stajer Dr.

TarihTarih: Sal Tem 20, 2010 12:50 am
MesajMesaj konusu : Re:
Alıntıyla Cevap Ver

elıne saglık guzel olmus...
drsvc
DRTUS MODERATORU
DRTUS MODERATORU

TarihTarih: Sal Tem 20, 2010 1:10 am
Alıntıyla Cevap Ver

ephemera demiş ki:
tıp fakültesi mezunu, hiç doktorluk yapmadan eve kapanmış ezber yapan, veya bir süre iş olsun diye sağlık ocağında çalışıp istifa etmiş, sonra eve kapanmış, ezber yapan insancıklardır

süper anlatmışsın
Drtus Reklam

Başa dön
recluse
Kidemli Asistan Dr.
Kidemli Asistan Dr.

TarihTarih: Sal Tem 20, 2010 1:15 am
MesajMesaj konusu : 
Alıntıyla Cevap Ver

çok eğlenceli bir yazı olmuş, nöbetime daha güzel daha enerjik başladım sayende kalemine sağlık...
Kullanıcı profilini görÖzel mesaj gönderE-posta'yı gönder Başa dön
drcoolman
Basasistan
Basasistan

TarihTarih: Sal Tem 20, 2010 1:16 am
MesajMesaj konusu : 
Alıntıyla Cevap Ver

recluse demiş ki:
çok eğlenceli bir yazı olmuş, nöbetime daha güzel daha enerjik başladım sayende kalemine sağlık...

şaka edıyosun galıba barı smile falan koy da anlıyalım
Kullanıcı profilini görÖzel mesaj gönderMSN Messenger Başa dön
eceabad
Intern Dr.
Intern Dr.

TarihTarih: Sal Tem 20, 2010 2:10 am
Alıntıyla Cevap Ver

ev doktoru, süper olmuş Smile Smile
mezuniyet sonrası 2 ay evde beklemek zorunda kalmıştım, o bile o kadar dokunmuştu ki Sad kendimi işe yaramaz,işsiz, iş bulma kurumu üyesi..vs hissetmiştim Smile
ama o günlerin kıymetini bilmek gerekmiş Smile en rahat olduğum dönemdi..
tuatte
Comez Tip Ogrencisi
Comez Tip Ogrencisi

TarihTarih: Sal Tem 20, 2010 2:17 am
Alıntıyla Cevap Ver

okuyunca gözlerim doldu nedense. ..Allah hepimizi kurtarsın bu ev doktorluğundan...
drcoolman
Basasistan
Basasistan

TarihTarih: Sal Tem 20, 2010 2:21 am
Alıntıyla Cevap Ver

ephemera demiş ki:
teşşekkürler..insan dolunca taşıyor işte böyle:)

adam dolmasın mı hangimiz dolu degılız....
eskarkeş ol dıyorlar resmen bıze
Kullanıcı profilini görÖzel mesaj gönderMSN Messenger Başa dön
Drtus Reklam

Başa dön
tuskilidi
Intern Dr.
Intern Dr.

TarihTarih: Sal Tem 20, 2010 2:50 am
Alıntıyla Cevap Ver

harika olmuş
dr_prometheus
PROFESOR
PROFESOR

TarihTarih: Sal Tem 20, 2010 2:56 am
MesajMesaj konusu : 
Alıntıyla Cevap Ver

scarlett_ demiş ki:
Laughing
valla 6 ay kadar ev doktorluğu yaptım .iğrenç bişey...sürekli şu diyaloglar geçiyodu apartmandaki teyzelerle aramda.
-kızım sen ne doktorusun?
-????eee ıııı pratisyenim teyze...
-o ne oluyo kızım?
-ıııı eeee sağlık ocağı doktoru demek(sıradaki soruyu tahmin ediyorum sorma sormaaaa)
-hııı sağlık ocağında niye değilsin kızım?
-kem-küm (içimden:sen niye evinde değilsin teyze niye benimlesin.lanetim miisn sen benim)

Smile meraklı teyzeler çok kötü oluyo bu dönemde Smile

Intern Dr.
Intern Dr.

TarihTarih: Sal Tem 20, 2010 3:04 am
MesajMesaj konusu : 
Alıntıyla Cevap Ver

O; düzenli çalışan, ama eğlenmesini de bilen, ilk girdiği tusu kazananlardan değildir. işte bu cümledir beni tanımlayan ...Smile harika olmuş. faceten sadece bodrum da marekesh te boston london paris nepal berlin ıkıntıda sıkıntıda para var huzur yok çeşme çok sıcak gibim statusları görüp ulen bu herifin iqsu 70-75 arası oynardı ama şimdi zevkten sefadan kendi oynuyo demekki bende sorun diyerekten gittikçe depreşen ev doktoruyum. annemin hala ayy sen bana hiç doktormuş gibi gelmiyosun diyerekten iyice ezdiği ev doktoruyum. artık herşeyi bildiğini düşünüp her denemeden bu sefer de 150 yapmamışsam..... diyip yapmadığımı görünce tabi dikkatli okumadım erken çıktım bahaneleriyle ve aaa bu buymuş doğru düşünmüşüm bu doğru sayılır +1,25 diyerekten kendimi kandıran ev doktoruyum. şu eve güneş girsede ben çıksam tez elden...
Mesajları göster:    
Önceki başlık Önceki başlık
Yeni Başlık GönderCevap Gönder

Geçiş Yap:   

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

© 2004 DrTus.com :: ilk ve tek tus portalı:: İletişim: info@drtus.com  
DrTus.com :: Bu site Dr.Rıza Eröksüz tarafından kurulmuştur. Bu sitedeki dökümanlar ve yazılar, yazarlarına aittir. Sitedeki bilgiler izin alınmadan yayınlanamaz. Tasarım ve Programlama : Melik UÇAR

DrTus, Tus, Tus Soruları, Tus Taban Puanları, Tus Tercih Rehberi, Askerlik ve Tus, Yabancılar ve Tus, Tıp Dışı Branşlar ve Tus, Tus İngilizce sınavı, Tus Klavuzları, Doktor Atama , Doktor Becayiş, Doktor Haber, Tus Kitapları, Tus Dersaneleri, Tusem, Yestus, Tumer,Tusdata,Prospektus, Klinisyen, DrTus, Doktor Forumları, Medikal Linkler, Tıp Linkleri, Tus Forumları, OSYM ve Tus, Tus Sonuçları, 2008 Eylül tus, 2009 Nisan Tus, E-tus,Medikal Rehber, Medikal İlan, Doktor İlan, Medical ebooks, Medikal download, Ücretsiz Tus kitapları, Tus Puan hesaplama, Onlinedeneme, Tusonline,Akademisyen,Tusmerkezi,İlaç Rehberi,Farmalist,Medikal sunumlar, Uzmanlık Tezleri, Asistan Doktorlar, Hastane Rehberi, Tıp Fakülteleri,Devlet Hizmet Yükümlülüğü,Hastane Dönerleri
PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. :: Tus ve Tıp Sitesi :: Eksitus.com :: This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.