Tarih: Cmt Nis 24, 2010 6:07 am Mesaj konusu : mikrobiyoloji.....
arkadaşlar mikrobiyoloji hakkında ne biliyosunuz..yzılır mı..refik saydam nasıl mesela bilgisis olan varsa ve paylaşırsa sevnirim....
xeseroderma
Comez Tip Ogrencisi
Tarih: Cmt Nis 24, 2010 6:57 am Mesaj konusu :
mikrobiyoloji asistanıyım.öğrenmek istediğin konuları belirtirsen ona göre cevaplayabilirim.
Drtus Reklam
Tarih: 13.10.2009 Mesaj konusu : DrTUS Reklam
hasgul
Comez Tip Ogrencisi
Tarih: Cmt Nis 24, 2010 8:31 am Mesaj konusu : Re:
merh.mikrobiyoloji sıkıcı veya yorucumu .gelecekte iş imkanı nasıl.memnun musunuz doktor bey
radz
Intern Dr.
Tarih: Cmt Nis 24, 2010 8:40 am Mesaj konusu :
mikrobiyolojı asıstanıyım.uzman olduktan sonra gıttgın hastanede ortalamadn doner alıyosun.asıstanlgı ıse bıraz sıkıcı .bazen ben doktormuyum ya dedıgın oluyor.ama rahat.bıyokımya gıbı sadece cıhaza abgımlı da degıl o bakımdan bıras daha işe yaradıgını hıssedıosun.ama özel ımkanı bıyokımyanın daha ıyı
xeseroderma
Comez Tip Ogrencisi
Tarih: Cmt Nis 24, 2010 4:49 pm Mesaj konusu :
genel olarak rahat bir branş fakat tercih etmeden önce muhakak bizzat gidip görmekte fayda var yazacağın yeri çünkü hastaneden hastaneye farklılık gösteriyor nöbet sayısı ve çalışma koşuları.klinik branşlardan daha yoğun asistanlık geçiren bazı mikrobiyolojilerde var.benim asistan olduğum yer genel olarak rahat nöbet nerdeyse yok gibi birsey aksam 4te kimse seni hastanede tutamaz ama mesela çapa cerrahpaşa tıp mikrobiyolojiler duyduğum kadarıyla çok yogunmuş.uzman oluncada devlette ortalamadan döner alıyosun oyüzden klinik branşlarla nerdeyse aynı maaşı alıyosun riski az hastayla muhattap olmuyorsun üniversitelerde hoca olmak istersen şansın yüksek çünkü çok fazla sayıda mikrobiyolog yok.ayrıca yan dal sınavına girip viroloji parazitoloji mikoloji ve immünoloji üst dallarından birini tercih edebilirsin.genel tavsiyem eğerki hasta görmek istemiyorum asistanlığımda bol bol gezip hayatımı yaşamak istiyorum diyorsan kesinlikle yazılabilinecek bir bölüm.ben gayet memnunum .
genel olarak rahat bir branş fakat tercih etmeden önce muhakak bizzat gidip görmekte fayda var yazacağın yeri çünkü hastaneden hastaneye farklılık gösteriyor nöbet sayısı ve çalışma koşuları.klinik branşlardan daha yoğun asistanlık geçiren bazı mikrobiyolojilerde var.benim asistan olduğum yer genel olarak rahat nöbet nerdeyse yok gibi birsey aksam 4te kimse seni hastanede tutamaz ama mesela çapa cerrahpaşa tıp mikrobiyolojiler duyduğum kadarıyla çok yogunmuş.uzman oluncada devlette ortalamadan döner alıyosun oyüzden klinik branşlarla nerdeyse aynı maaşı alıyosun riski az hastayla muhattap olmuyorsun üniversitelerde hoca olmak istersen şansın yüksek çünkü çok fazla sayıda mikrobiyolog yok.ayrıca yan dal sınavına girip viroloji parazitoloji mikoloji ve immünoloji üst dallarından birini tercih edebilirsin.genel tavsiyem eğerki hasta görmek istemiyorum asistanlığımda bol bol gezip hayatımı yaşamak istiyorum diyorsan kesinlikle yazılabilinecek bir bölüm.ben gayet memnunum .
refik saydam da 24 saat hazır kıta çalışmalısın arkdaşım...gece her an çağırılabilirsin
xeseroderma
Comez Tip Ogrencisi
Tarih: Cmt Nis 24, 2010 5:16 pm Mesaj konusu :
valla refik saydamda çalışmadığım için bilemem oranın yogunlugunu fakat bizdede icap nöbetleri var acil bir durum olursa evden çağırılıyoruz 1 yıldır sadece 2 defa çağırıldım 15 dakıkada işimi halledip evime geri döndüm.doktorluğun her bölümü zordur hiç branş ta doktorlar yattığı yerden para kazanmaz ama karşılaştırma yaparsak eğerki mikrobiyoloji ve biyokimya diğer branşlara göre görece olarak bariz bir sekilde daha rahattır.
temel bilim sececek arkadaslar bi işi yapmaktan ziyade ebilmekten keyif alan cinsten olmalı daha cok bilgi ağırlıklıdır mümkün mertebe akademik olursa keyif alacaktır.. ..
arkadaşlar mikrobiyoloji hakkında ne biliyosunuz..yzılır mı..refik saydam nasıl mesela bilgisis olan varsa ve paylaşırsa sevnirim....
orayı yazma kardeş.. kötü ora kötü.. ben yazacağım da:)
drpenicilline
Comez Asistan Dr.
Tarih: Pzr Nis 25, 2010 7:03 am Mesaj konusu :
biyokimya asistanıyım.hayatımdan memnunum ama şimdiki aklım olsa mikrobiyoloji yazardım.biyokimya çok fazla cihaz bağımlı bi bölüm.kendinizi işe yaramaz hissettiğiniz oluyor.bilgilerinizi de canlı tutamıyorsunuz.mikrobiyoloji daha efektif bi bölüm
hayyat
Intern Dr.
Tarih: Çrş Nis 28, 2010 3:11 am Mesaj konusu :
teşekkür ederim...umarım mikrop yazabileceğim bi puan gelir...
Drtus Reklam
Tarih: 13.10.2009 Mesaj konusu : DrTUS Reklam
dresmer17
Kidemli Asistan Dr.
Tarih: Pts May 10, 2010 5:44 pm Mesaj konusu : Re:
mikrobiyolojide gece nöbeti var mı?
_________________ bana ne
ozo
Comez Tip Ogrencisi
Tarih: Çrş May 12, 2010 8:20 pm Mesaj konusu : Re:
mikrop yazmayı düşünüyorum ama soru işaretlerim var. mesela özeller enfeksiyonu mikroba tercih ediyorlar çok iş az insan mantığı ile çünkü onlar da laboratuvar açabiliyor bu değişir mi yoksa mutlaka devlette mi devam etmeye mecburuz?bir de bakanlığın temel bilimleri ayırma düşüncesi gerçekleşirse mikrop ve biyokimyanın uzmanlıkta döneri nasıl etkeilenir?Halihazırda da bir hastanede iki mikrobiyoloji uzmanı olunca döner bölünüyor diye duydum.biraz ayrıntılı bilgi verebilir misiniz?
mine00009
Comez Asistan Dr.
Tarih: Sal May 18, 2010 5:46 pm Mesaj konusu : Re:
ben ilk tercihime mirop yazdım pato diye sayıklıyodum ama temel puanım daha iyi bi de ordan şansımı deniyim dedim...izmir atatürk mikrop ilk tercihim..bilen biri var mı?
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız
DrTus.com :: Bu site Dr.Rıza Eröksüz tarafından kurulmuştur. Bu sitedeki dökümanlar ve yazılar, yazarlarına aittir. Sitedeki bilgiler izin alınmadan yayınlanamaz.