Tusdata Reklam Üst
PORTAL FORUMLAR DOSYALAR REÇETE 2010 MEDİLAN MEDİ VİDEO DR. BECAYİŞ

HASTANE Rehberi

DrTus.com - Başlık Görüntüleniyor - Kardio neden bu kadar popüler????
SSS SSS Arama Arama Üye Listesi Üye Listesi Kullanıcı Grupları Kullanıcı Grupları Profil Profil Özel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapın Özel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapın Kayıt Kayıt Giriş Giriş
Geçerli Zaman: Çrş Eyl 08, 2010 7:09 pm Cevaplanmayan mesajlar
Kardio neden bu kadar popüler????
Yeni Başlık GönderCevap Gönder
Önceki başlık Sonraki başlık
Yazar Mesaj
asosh
Comez Tip Ogrencisi
Comez Tip Ogrencisi

TarihTarih: Pzr Arl 06, 2009 9:33 am
MesajMesaj konusu : Kardio neden bu kadar popüler????
Yoneticiye Bildir ! Alıntıyla Cevap Ver

arkadaşlar neden bir çok hastanenin en yüksek puanla girilmiş bölümü kardioloji.... neden son yıllardaki tus birincileri hep kardio seçiyo.... şu kardiodaki keramet nedir hiç anlamadım Rolling Eyes
Kullanıcı profilini görÖzel mesaj gönder Başa dön
hevidarr
DRTUS MODERATORU
DRTUS MODERATORU

TarihTarih: Pzr Arl 06, 2009 9:42 am
MesajMesaj konusu : 

hasta populasyonun fazla.artı vereceğin tedavi belli.çok fazla derine inmiyorsun.artı anjiyo çok populer

Drtus Reklam

TarihTarih: 13.10.2009
Mesaj konusu : DrTUS Reklam

Başa dön
hevidarr
DRTUS MODERATORU
DRTUS MODERATORU

TarihTarih: Pzr Arl 06, 2009 9:43 am
MesajMesaj konusu : 

yine de çok stresli bi bölüm ya

erdincpelit
Comez Tip Ogrencisi
Comez Tip Ogrencisi

TarihTarih: Pzr Arl 06, 2009 7:00 pm
MesajMesaj konusu : Re:

popüler çünkü;
kendisi dahili bir branş.
anjio, tanının yanında stent - balon -- perkütan asd-vsd kapatmada kullanıldığı için baya baya cerrahi bir branş...
eko'da radyolog gibisin.
artı hayat kurtarıyosun bu kadar tedaviye dramatik cevap alınan bölüm var mı ? bilmiyorum...
alexxiev84
Stajer Dr.
Stajer Dr.

TarihTarih: Pzr Arl 06, 2009 7:08 pm

valla kardiyo da 4 yıla inince anjio eğitiminin 15aydan 3 aya düştüğünü öğrendim. İlerki yıllarda anjionun yan dal olacağı konuşuluyor. Bilgiler ankara yüksek ihtisastaki bir asistandan. Böyle olursa popülerliği azalır.
nicedr
Stajer Dr.
Stajer Dr.

TarihTarih: Çrş Arl 09, 2009 6:20 am

Çok para kazanma şansın var artı karizma. Biraz yoğun ama cerrah havan var daha ne olsun
gozcuuu
Comez Tip Ogrencisi
Comez Tip Ogrencisi

TarihTarih: Çrş Arl 09, 2009 6:34 am

ben eskiden kardioloji istiodm çok.. hani dahiliyeyi sevdiğimi sanıp yan dal yapmadan kardiolog olmak cazip geliodu herhalde... siyami ersekte bizzat gördm,,, yanlış tanı gibi bi stres yok,, hasta aynı,, kronik olduğu için ömür boyu sende,, ama oldukça depresif bi ortam,, hep turşu hastalar,, 70lik 80lik dedeler teyzeler,, bana çok sıkıcı geldi ayrıca oldukça stresli.. elinde mutlaka bi sürü hasta ölüo.. bunun psikolojisin kaldırmak kötü geldii.. o yüzden göz seçtm yaa, bana gelen bi hastanın benim yüzümden ölme riski kardiolojiyle kıyaslanamz bile..
Drtus Reklam

Başa dön
nicedr
Stajer Dr.
Stajer Dr.

TarihTarih: Prş Arl 10, 2009 5:09 am

gozcuuu demiş ki:
ben eskiden kardioloji istiodm çok.. hani dahiliyeyi sevdiğimi sanıp yan dal yapmadan kardiolog olmak cazip geliodu herhalde... siyami ersekte bizzat gördm,,, yanlış tanı gibi bi stres yok,, hasta aynı,, kronik olduğu için ömür boyu sende,, ama oldukça depresif bi ortam,, hep turşu hastalar,, 70lik 80lik dedeler teyzeler,, bana çok sıkıcı geldi ayrıca oldukça stresli.. elinde mutlaka bi sürü hasta ölüo.. bunun psikolojisin kaldırmak kötü geldii.. o yüzden göz seçtm yaa, bana gelen bi hastanın benim yüzümden ölme riski kardiolojiyle kıyaslanamz bile..
BENCE GÖZ KARDİYO YA GÖRE ÇOK DAHA AVANTAJLI DARISI BAŞIMA
offako
Comez Tip Ogrencisi
Comez Tip Ogrencisi

TarihTarih: Prş Arl 10, 2009 5:39 am

nicedr demiş ki:
gozcuuu demiş ki:

Yahu siz tebligatı elden alıp çıkışımı yaptım demediniz mi?Şimdi darısı başıma diyorsunuz??
nicedr
Stajer Dr.
Stajer Dr.

TarihTarih: Prş Arl 10, 2009 6:47 pm

offako demiş ki:
nicedr demiş ki:
gozcuuu demiş ki:

Yahu siz tebligatı elden alıp çıkışımı yaptım demediniz mi?Şimdi darısı başıma diyorsunuz??
TEKRAR HAZIRLANIYORUM NİSAN İNŞ GÖZ OLUR OLMAZSA EYLÜLDE
alekhine
Comez Tip Ogrencisi
Comez Tip Ogrencisi

TarihTarih: Cum Şub 05, 2010 5:17 pm
MesajMesaj konusu : 

bir abimin kendisinden detaylı bilgi istemem üzerine mailime yolladığı kadarıyla; "kardiyo'nun can sıkıcı taraflarını söyleyeyim;

-birincisi kalple ilgili her bişi sana danışılır, yani diğer servislerdeki hastaların tansiyonu düşse, nabzı az yükselse, nefesim daraldı dese, göğsüm ağrıyo gibi dese, çarpıntı hissettim dese hemen kardiyo kons!
(nabzı 60 olanı bradikardi, tansiyonu 100/70 olanı hipotansif diye danışılır, nöbetinin önemli bir kısmı bunlarla geçer...)

-sonra acilden her göğüs ağrısı, nefes darlığı, sırt ağrısı, kolda uyuşma hissi vs vs angina veya MI diye danışılır, gidip o ayrımı yapmak sana düşer...

-bundan da daha can sıkıcısı onlarca preop değerlendirmedir. yani aslında hastanın sizle bir ilgisi olmasa bile, mesela amcam düşüp bacağını kırar, ortopedi alacaktır ama kardiyo preop görsün der, bir de bunun gibi senle ilgili olmayan bir yığın hasta görürsün, çok canın sıkılır...

-yine senle ilgili olmayan başka bir grup da vardır; polikliniklerde kardiyo polik. önünde hastalar yığılır üstüste, önemli bir kısmı göğüs ağrısı olan gençler ve nefes darlığı çeken orta-ileri yaş teyzelerdir, ağrıları ve diğer şik. tipiktir, mecburen ekg-eko-efor istenir, %90 negatif gelir!! ama mesainin önemli bölümü gider!!

-bir de ilginçtir hep bahsedildiği kadar karizması sadece tıpçılar içindedir, çünkü halkımızın büyük çoğunluğu, ki buna polikliniğe gelip muayene olanlar dahil, kardiyolojiyi bilmiyor!
sorarlar hangi bölüm diye, kardiyo dersin, ilk tepki şudur; aa sizin ameliyatlar çok zor değil mi? hayır biz ameliyat yapmıyoruz dersin, ee siz ne yapıyosunuz o zaman??? anlatırsın ama kalp ameliyatı yapmadığın öğrenilmiştir artık seni sallamazlar pek, sallamadıkları gibi başlarlar kdc sormaya, ameliyatları nasıl yapıyorlar, çok zor değil mi, vs vs "

böyle sıkıntılı tarafları da var yani...
drmilka
Comez Tip Ogrencisi
Comez Tip Ogrencisi

TarihTarih: Cum Şub 05, 2010 8:17 pm

tam günden sonra bölümler arasındaki fark dahada kapanacak kardıyoyu cazıp kılan durmadan anjıo yaparsan ıyı para kazanıyorsan anjoı yapmıyorsan özelde dahılıyecı kadar kazanıyorsun ama gıdısat artık oyle yuksek para kazanılmaması yonunde artı 4 yıla ındırılen ve sayısı artırılmaya calsılan branslardan bırı ılerıde stress oranla getırısı cok populer olmayacagı kanatındeyım
Kullanıcı profilini görÖzel mesaj gönderE-posta'yı gönderMSN Messenger Başa dön
Drtus Reklam

Başa dön
hevidarr
DRTUS MODERATORU
DRTUS MODERATORU

TarihTarih: Cum Şub 05, 2010 8:28 pm
MesajMesaj konusu : 

alekhine demiş ki:
bir abimin kendisinden detaylı bilgi istemem üzerine mailime yolladığı kadarıyla; "kardiyo'nun can sıkıcı taraflarını söyleyeyim;

-birincisi kalple ilgili her bişi sana danışılır, yani diğer servislerdeki hastaların tansiyonu düşse, nabzı az yükselse, nefesim daraldı dese, göğsüm ağrıyo gibi dese, çarpıntı hissettim dese hemen kardiyo kons!
(nabzı 60 olanı bradikardi, tansiyonu 100/70 olanı hipotansif diye danışılır, nöbetinin önemli bir kısmı bunlarla geçer...)

böyle sıkıntılı tarafları da var yani...

şekeri normal sınırlar dışında çıkar her hastanın dahiliyeye azcık karnı ağrıyan her hastanın cerrahiye danışılması gibi bi şi sanırım Smile

firfira
Kidemli Asistan Dr.
Kidemli Asistan Dr.

TarihTarih: Sal Şub 09, 2010 6:12 am
MesajMesaj konusu : 

özentilikten ya başka bişiy değil sonra vazgeçiyor çoğu diğer bölümleri görünce
ruzgargibigecti
Kidemli Asistan Dr.
Kidemli Asistan Dr.

TarihTarih: Sal Şub 09, 2010 6:18 am
MesajMesaj konusu : 

1-kardiyologlar herkesten çok çalışıyorlar kazanmak zor asistanlık zor uzmanlık zor...acilin müdavimleri nerdeyse...
2-herkesten çok radyasyon alıyorlar
3-herkesten daha çok riskli hastalarla ilgileniyolar
4-artık herkes kadar kazanacaklar...
hakikaten kardiyo niye popüler ben de hiç anlamıyorum... Very Happy
Mesajları göster:    
Önceki başlık Önceki başlık
Yeni Başlık GönderCevap Gönder

Geçiş Yap:   

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

© 2004 DrTus.com :: ilk ve tek tus portalı:: İletişim: info@drtus.com  
DrTus.com :: Bu site Dr.Rıza Eröksüz tarafından kurulmuştur. Bu sitedeki dökümanlar ve yazılar, yazarlarına aittir. Sitedeki bilgiler izin alınmadan yayınlanamaz. Tasarım ve Programlama : Melik UÇAR

DrTus, Tus, Tus Soruları, Tus Taban Puanları, Tus Tercih Rehberi, Askerlik ve Tus, Yabancılar ve Tus, Tıp Dışı Branşlar ve Tus, Tus İngilizce sınavı, Tus Klavuzları, Doktor Atama , Doktor Becayiş, Doktor Haber, Tus Kitapları, Tus Dersaneleri, Tusem, Yestus, Tumer,Tusdata,Prospektus, Klinisyen, DrTus, Doktor Forumları, Medikal Linkler, Tıp Linkleri, Tus Forumları, OSYM ve Tus, Tus Sonuçları, 2008 Eylül tus, 2009 Nisan Tus, E-tus,Medikal Rehber, Medikal İlan, Doktor İlan, Medical ebooks, Medikal download, Ücretsiz Tus kitapları, Tus Puan hesaplama, Onlinedeneme, Tusonline,Akademisyen,Tusmerkezi,İlaç Rehberi,Farmalist,Medikal sunumlar, Uzmanlık Tezleri, Asistan Doktorlar, Hastane Rehberi, Tıp Fakülteleri,Devlet Hizmet Yükümlülüğü,Hastane Dönerleri
PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. :: Tus ve Tıp Sitesi :: Eksitus.com :: This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.