arkadaşlar neden bir çok hastanenin en yüksek puanla girilmiş bölümü kardioloji.... neden son yıllardaki tus birincileri hep kardio seçiyo.... şu kardiodaki keramet nedir hiç anlamadım
popüler çünkü;
kendisi dahili bir branş.
anjio, tanının yanında stent - balon -- perkütan asd-vsd kapatmada kullanıldığı için baya baya cerrahi bir branş...
eko'da radyolog gibisin.
artı hayat kurtarıyosun bu kadar tedaviye dramatik cevap alınan bölüm var mı ? bilmiyorum...
valla kardiyo da 4 yıla inince anjio eğitiminin 15aydan 3 aya düştüğünü öğrendim. İlerki yıllarda anjionun yan dal olacağı konuşuluyor. Bilgiler ankara yüksek ihtisastaki bir asistandan. Böyle olursa popülerliği azalır.
nicedr
Stajer Dr.
Tarih: Çrş Arl 09, 2009 6:20 am Mesaj konusu : Re:
ben eskiden kardioloji istiodm çok.. hani dahiliyeyi sevdiğimi sanıp yan dal yapmadan kardiolog olmak cazip geliodu herhalde... siyami ersekte bizzat gördm,,, yanlış tanı gibi bi stres yok,, hasta aynı,, kronik olduğu için ömür boyu sende,, ama oldukça depresif bi ortam,, hep turşu hastalar,, 70lik 80lik dedeler teyzeler,, bana çok sıkıcı geldi ayrıca oldukça stresli.. elinde mutlaka bi sürü hasta ölüo.. bunun psikolojisin kaldırmak kötü geldii.. o yüzden göz seçtm yaa, bana gelen bi hastanın benim yüzümden ölme riski kardiolojiyle kıyaslanamz bile..
Drtus Reklam
Tarih: 13.10.2009 Mesaj konusu : DrTUS Reklam
nicedr
Stajer Dr.
Tarih: Prş Arl 10, 2009 5:09 am Mesaj konusu : Re:
ben eskiden kardioloji istiodm çok.. hani dahiliyeyi sevdiğimi sanıp yan dal yapmadan kardiolog olmak cazip geliodu herhalde... siyami ersekte bizzat gördm,,, yanlış tanı gibi bi stres yok,, hasta aynı,, kronik olduğu için ömür boyu sende,, ama oldukça depresif bi ortam,, hep turşu hastalar,, 70lik 80lik dedeler teyzeler,, bana çok sıkıcı geldi ayrıca oldukça stresli.. elinde mutlaka bi sürü hasta ölüo.. bunun psikolojisin kaldırmak kötü geldii.. o yüzden göz seçtm yaa, bana gelen bi hastanın benim yüzümden ölme riski kardiolojiyle kıyaslanamz bile..
BENCE GÖZ KARDİYO YA GÖRE ÇOK DAHA AVANTAJLI DARISI BAŞIMA
offako
Comez Tip Ogrencisi
Tarih: Prş Arl 10, 2009 5:39 am Mesaj konusu : Re:
Yahu siz tebligatı elden alıp çıkışımı yaptım demediniz mi?Şimdi darısı başıma diyorsunuz??
Yahu siz tebligatı elden alıp çıkışımı yaptım demediniz mi?Şimdi darısı başıma diyorsunuz??
TEKRAR HAZIRLANIYORUM NİSAN İNŞ GÖZ OLUR OLMAZSA EYLÜLDE
bir abimin kendisinden detaylı bilgi istemem üzerine mailime yolladığı kadarıyla; "kardiyo'nun can sıkıcı taraflarını söyleyeyim;
-birincisi kalple ilgili her bişi sana danışılır, yani diğer servislerdeki hastaların tansiyonu düşse, nabzı az yükselse, nefesim daraldı dese, göğsüm ağrıyo gibi dese, çarpıntı hissettim dese hemen kardiyo kons!
(nabzı 60 olanı bradikardi, tansiyonu 100/70 olanı hipotansif diye danışılır, nöbetinin önemli bir kısmı bunlarla geçer...)
-sonra acilden her göğüs ağrısı, nefes darlığı, sırt ağrısı, kolda uyuşma hissi vs vs angina veya MI diye danışılır, gidip o ayrımı yapmak sana düşer...
-bundan da daha can sıkıcısı onlarca preop değerlendirmedir. yani aslında hastanın sizle bir ilgisi olmasa bile, mesela amcam düşüp bacağını kırar, ortopedi alacaktır ama kardiyo preop görsün der, bir de bunun gibi senle ilgili olmayan bir yığın hasta görürsün, çok canın sıkılır...
-yine senle ilgili olmayan başka bir grup da vardır; polikliniklerde kardiyo polik. önünde hastalar yığılır üstüste, önemli bir kısmı göğüs ağrısı olan gençler ve nefes darlığı çeken orta-ileri yaş teyzelerdir, ağrıları ve diğer şik. tipiktir, mecburen ekg-eko-efor istenir, %90 negatif gelir!! ama mesainin önemli bölümü gider!!
-bir de ilginçtir hep bahsedildiği kadar karizması sadece tıpçılar içindedir, çünkü halkımızın büyük çoğunluğu, ki buna polikliniğe gelip muayene olanlar dahil, kardiyolojiyi bilmiyor!
sorarlar hangi bölüm diye, kardiyo dersin, ilk tepki şudur; aa sizin ameliyatlar çok zor değil mi? hayır biz ameliyat yapmıyoruz dersin, ee siz ne yapıyosunuz o zaman??? anlatırsın ama kalp ameliyatı yapmadığın öğrenilmiştir artık seni sallamazlar pek, sallamadıkları gibi başlarlar kdc sormaya, ameliyatları nasıl yapıyorlar, çok zor değil mi, vs vs "
böyle sıkıntılı tarafları da var yani...
drmilka
Comez Tip Ogrencisi
Tarih: Cum Şub 05, 2010 8:17 pm Mesaj konusu : Re:
tam günden sonra bölümler arasındaki fark dahada kapanacak kardıyoyu cazıp kılan durmadan anjıo yaparsan ıyı para kazanıyorsan anjoı yapmıyorsan özelde dahılıyecı kadar kazanıyorsun ama gıdısat artık oyle yuksek para kazanılmaması yonunde artı 4 yıla ındırılen ve sayısı artırılmaya calsılan branslardan bırı ılerıde stress oranla getırısı cok populer olmayacagı kanatındeyım
bir abimin kendisinden detaylı bilgi istemem üzerine mailime yolladığı kadarıyla; "kardiyo'nun can sıkıcı taraflarını söyleyeyim;
-birincisi kalple ilgili her bişi sana danışılır, yani diğer servislerdeki hastaların tansiyonu düşse, nabzı az yükselse, nefesim daraldı dese, göğsüm ağrıyo gibi dese, çarpıntı hissettim dese hemen kardiyo kons!
(nabzı 60 olanı bradikardi, tansiyonu 100/70 olanı hipotansif diye danışılır, nöbetinin önemli bir kısmı bunlarla geçer...)
böyle sıkıntılı tarafları da var yani...
şekeri normal sınırlar dışında çıkar her hastanın dahiliyeye azcık karnı ağrıyan her hastanın cerrahiye danışılması gibi bi şi sanırım
_________________ Sana kutsal gelen bin yıllık çınar
fiske vuruşuyla yıkılır bir gün
1-kardiyologlar herkesten çok çalışıyorlar kazanmak zor asistanlık zor uzmanlık zor...acilin müdavimleri nerdeyse...
2-herkesten çok radyasyon alıyorlar
3-herkesten daha çok riskli hastalarla ilgileniyolar
4-artık herkes kadar kazanacaklar...
hakikaten kardiyo niye popüler ben de hiç anlamıyorum...
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız
DrTus.com :: Bu site Dr.Rıza Eröksüz tarafından kurulmuştur. Bu sitedeki dökümanlar ve yazılar, yazarlarına aittir. Sitedeki bilgiler izin alınmadan yayınlanamaz.